Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.01.2025 г.

Агнешка мусака

Агнешка мусака

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани домати. В намаслена тавичка нареждаме последователно ред патладжани, ред кайма и лукчетата, като посоляваме всеки ред. Подправяме с черен пипер, прибавяме дафиновия лист и заливаме с доматите, разредени с бульона. Захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Накрая заливаме с яйцето, разбито с млякото, и допичаме в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти за 4 порции: 500 г агнешка кайма, 10-12 малки лукчета, 4 патладжана, 500 г домати, 1 ½ к.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 дафинов лист, 1 ½ ч.ч. месен бульон, магданоз, сол.

Агнешка мусака
2660
 

Последни материали
Виж
На Зелената седмица в Берлин няма да има чифтокопитни животни
Шапът отново в Европа, какво трябва да знаем
Важно за стопаните
НАЗ организира семинар за тайните на регенеративните практики
Новите условия са достъпни за обществено обсъждане до 13 февруари
Кампания 2025 за директните плащания ще започне в началото на март
Стартира приема по интервенцията за „Професионално обучение и придобиване на знания“
Развитие на малките населени места
Приемът по ВОМР ще стартира в началото на месец февруари 2025 г.
Увеличена е квотата за улов на калкан в Черно море
Свързани материали
Виж
Мусака от макарони - Гърция
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини