Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.01.2025 г.

Агнешка мусака

Агнешка мусака

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани домати. В намаслена тавичка нареждаме последователно ред патладжани, ред кайма и лукчетата, като посоляваме всеки ред. Подправяме с черен пипер, прибавяме дафиновия лист и заливаме с доматите, разредени с бульона. Захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Накрая заливаме с яйцето, разбито с млякото, и допичаме в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти за 4 порции: 500 г агнешка кайма, 10-12 малки лукчета, 4 патладжана, 500 г домати, 1 ½ к.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 дафинов лист, 1 ½ ч.ч. месен бульон, магданоз, сол.

Агнешка мусака
527
 

Последни материали
Виж
Непълен отчет за 2024 г.
От МЗХ отчитат намаление на нелегалната сеч в горите
Актуализирани през декември 2024 г.
Екоминистерството картографира замърсените с отпадъци земи
След проверки на хранителни заведения и преработващи предприятия
Изтеглиха близо 6 милиона яйца от пазара в Румъния заради салмонела в птицеферма
Насоки за кандидатстване
Голям избор за неземеделски бизнеси в 28-те области на България
Агрометеорологична прогноза за периода 10-16 януари 2025 година
Снегът ще осигури защита от студа на изостаналите в развитието си есенници
Тор от портокалови кори за стайните растения
Свързани материали
Виж
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Само за мъже
Мусака със зрял боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини