Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.01.2025 г.

Агнешка мусака

Агнешка мусака

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани домати. В намаслена тавичка нареждаме последователно ред патладжани, ред кайма и лукчетата, като посоляваме всеки ред. Подправяме с черен пипер, прибавяме дафиновия лист и заливаме с доматите, разредени с бульона. Захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Накрая заливаме с яйцето, разбито с млякото, и допичаме в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти за 4 порции: 500 г агнешка кайма, 10-12 малки лукчета, 4 патладжана, 500 г домати, 1 ½ к.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 дафинов лист, 1 ½ ч.ч. месен бульон, магданоз, сол.

Агнешка мусака
4588
 

Последни материали
Виж
За кампания 2024
Определена е ставката за допълнително подпомагане на младите земеделски стопани
Заподозрени са 40 души
Повече от 200 германски полицаи в акция заради нехуманен превоз на говеда
Решението е публикувано във вестника на ЕС
ЕК санкционира България и още 17 държави за неразрешени субсидии от земеделските фондове
Зърното е качествено, добро и за експорт
Жътва 2025 ще осигури над 6 млн. тона пшеница и 900 хил. т ечемик
Георги Тахов участваше на Съвет в Полша
Иновациите и достатъчен финансов ресурс ще привлекат младите фермери към селата
Откриване на Жътва 2025
Я. Янчев: Установихме голям интерес към две еко-схеми
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини