Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.06.2018 г.

Тутманик с кайма

Тутманик с кайма

Накисваме хляба в млякото и го изстискваме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещена мазнина заедно с каймата, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Отстраняваме от огъня, прибавяме накиснатия и изстискан хляб и едното от яйцата и омесваме добре. Разделяме тестото на две части, от които разточваме кори. Слагаме едната кора на дъното на намаслена тавичка, разтиламе върху нея плънката и покриваме с втората кора. Намазваме отгоре тутманика с второто яйце, надупчваме го с филица и го печем около 30 мин в предварително загрята гореща фурна.

Продукти: 400 г маслено тесто, 400 г свинска кайма, 1 к.ч. прясно мляко, 1 филия хляб без кората, 1 скилидка чесън, 2 яйца, черен пипер, индийско орехче, сол.

Тутманик с кайма
16737
 

Последни материали
Виж
Кършенето на лозата предотвратява щетите от сушата
Външно министерство с предупреждение за почиващите българи в Гърция
Пашата е от жизненоважно значение за предотвратяването на горски пожари
Растителните алтернативи на млеката били произведени от подизпълнител
Данон изтегля продукти от пазара в Канада след 2 смъртни случая от листериоза
Освен неизбежните проблеми пред производителите се откриват и редица възможности
Боровинките в Украйна вече са по-евтини от малините
GASC отказа скъпото соево масло от чужбина и купи 28 000 тона от местни търговци
Слънчогледовото масло поевтиня на търга в Египет
Свързани материали
Виж
Пълнени тиквички
Баници с плънка от месо
Спагети с кайма
Деликатес с кайма
Макарони с кайма и зеленчуци
Наситнете каймата
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини