Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.02.2025 г.

Дроб сарма от кайма

Дроб сарма от кайма

Изчистваме лука и го нарязваме на дребно. Слагаме го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушаваме няколко минути и прибавяме изчистения и измит ориз. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути. Сваляме от огъня и изсипваме в тавичка. Разбъркваме каймата с 1 к.ч. вода и сол на вкус и я смесваме с ориза. Прибавяме яйцата, киселото мляко, червения пипер (по желание можем да сложим и черен пипер), ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме 3 к.ч. вода и разбъркваме всичко много добре. Печем ястието около 25 мин в предварително загрята фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г кайма, 2 яйца, 1 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио /или половин пакетче краве масло/, 5 с.л. кисело мляко, 1 ½ ч.л. червен пипер, магданоз, джоджен, сол.

 

Дроб сарма от кайма
38896
 

Последни материали
Виж
На фона на благоприятните метеорологични условия у нас и в Румъния
Немски експерти очакват ръст на реколтата от маслодайни култури в ЕС
Въпреки това очакванията остават с много над настоящия сезон
ЕК понижи прогнозата за реколтата от зърно в ЕС през следващия сезон
С безплатни игри, детска творителница и викторини с награди
Националният събор на овцевъдите днес е посветен на празника на детето
Доклад на Синор.БГ
През седмицата: Как борсите унижават градинарите и ще се върне ли украинската помощ?
Изключението са царевицата и слънчогледът, големият срив е при плодовете и ядките
Турската статистика прогнозира спад на реколтите от земеделски култури
Ако държавата иска да помогне, нека просто да не пречи с бюрокрация
Производител: Отглеждането на кози в България си е жива мъка
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини