Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.02.2025 г.

Дроб сарма от кайма

Дроб сарма от кайма

Изчистваме лука и го нарязваме на дребно. Слагаме го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушаваме няколко минути и прибавяме изчистения и измит ориз. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути. Сваляме от огъня и изсипваме в тавичка. Разбъркваме каймата с 1 к.ч. вода и сол на вкус и я смесваме с ориза. Прибавяме яйцата, киселото мляко, червения пипер (по желание можем да сложим и черен пипер), ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме 3 к.ч. вода и разбъркваме всичко много добре. Печем ястието около 25 мин в предварително загрята фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г кайма, 2 яйца, 1 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио /или половин пакетче краве масло/, 5 с.л. кисело мляко, 1 ½ ч.л. червен пипер, магданоз, джоджен, сол.

 

Дроб сарма от кайма
39987
 

Последни материали
Виж
Повсеместната ваксинация ще обрече фермите на смърт
НОКА иска кръгова ваксинация и полицейска блокада на област Пловдив заради шарката по овцете
Предпочитанията на потребителите към сезонните плодове задържа цените високи
Ябълките от новата реколта в Украйна са тройно по-скъпи спрямо миналия сезон
И при останалите зърнени култури е отчетен спад в началото на сезона
Темпото на износ на мека пшеница от ЕС е доста под миналогодишното
За 400 000 тона слънчогледово масло митото ще падне до 20 на сто
Турция определя безмитна квота за внос на 1 милион тона слънчоглед от януари
След днешната среща в Брюксел
Проданов: ЕК ни предлага със 100 млрд. евро по-малък бюджет и силно орязани тавани на плащанията
Общините ще дезинфекцират пътищата
Шарката по овцете превзе нови ферми в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини