Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Дроб сарма от кайма

Синор.БГ / 17.02.2025 г.
Дроб сарма от кайма

Изчистваме лука и го нарязваме на дребно. Слагаме го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушаваме няколко минути и прибавяме изчистения и измит ориз. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути. Сваляме от огъня и изсипваме в тавичка. Разбъркваме каймата с 1 к.ч. вода и сол на вкус и я смесваме с ориза. Прибавяме яйцата, киселото мляко, червения пипер (по желание можем да сложим и черен пипер), ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме 3 к.ч. вода и разбъркваме всичко много добре. Печем ястието около 25 мин в предварително загрята фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г кайма, 2 яйца, 1 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио /или половин пакетче краве масло/, 5 с.л. кисело мляко, 1 ½ ч.л. червен пипер, магданоз, джоджен, сол.

 

Дроб сарма от кайма
41067
 

Последни материали
Виж
След октомврийските дъждове – дори в областите с продължителна суша
Влагата е достатъчна за есенниците в по-голямата част от Украйна
За пет проекта
ДФЗ плати 2,2 млн. лв. по Рибарската програма, над половината са за ИАРА
Отново бяха закупени само половината от планираните 120 000 тона
Фуражният ечемик поскъпна на международния търг в Йордания
С писмена процедура
МЗХ тихо ще премахне молуларната ставка в обвързаното подпомагане за животни
Обсъждане на насоките за кандидатстване с инвестиционни проекти
ЕК и МЗХ отхвърлиха исканията на фермерските групи за промени във финансовите критерии
Срещи с бранша
Ще броят стопанствата по области, преди да се предложи проектозакон за браншовите организации
Свързани материали
Виж
Вкусни цариградски кюфтета
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини