Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.02.2025 г.

Дроб сарма от кайма

Дроб сарма от кайма

Изчистваме лука и го нарязваме на дребно. Слагаме го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушаваме няколко минути и прибавяме изчистения и измит ориз. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути. Сваляме от огъня и изсипваме в тавичка. Разбъркваме каймата с 1 к.ч. вода и сол на вкус и я смесваме с ориза. Прибавяме яйцата, киселото мляко, червения пипер (по желание можем да сложим и черен пипер), ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме 3 к.ч. вода и разбъркваме всичко много добре. Печем ястието около 25 мин в предварително загрята фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г кайма, 2 яйца, 1 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио /или половин пакетче краве масло/, 5 с.л. кисело мляко, 1 ½ ч.л. червен пипер, магданоз, джоджен, сол.

 

Дроб сарма от кайма
39816
 

Последни материали
Виж
ДФЗ отговаря за читателите на синор.бг
Има защо ЕК да свали санкциите за българските фермери от 140 на 4,4 милиона евро
Да се въведат защитни мита
Обединени земеделци искат въвеждане на минимални изкупни цени за агро продуктите
Попитахме министерството: Колко ще спести МЗХ при отпадане на превалутирането от евро в лева?
Кръчмарско кюфте на скара
Министър Тахов ще обсъди с колегите си от Източна Европа споразумението за свободна търговия между ЕС и Украйна
И произвеждаме, и внасяме най-много домати
Вносът на плодове е почти два пъти по-голям от българското производство според МЗХ
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини