Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.03.2025 г.

Лахмаджун

Лахмаджун

Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. Разделяме го на 4 топки и от всяка топка разточваме продълговата дебела кора. Завиваме краищата на всяка кора така, че да заприличат на ладийки. Нарязваме лука и чушките много ситно. Обелваме доматите и ги настъргваме. Смесваме суровата кайма с тези продукти, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и омесваме плънка. Разпределяме плънката в питките, поливаме ги с разтопеното масло и печем в умерена фурна. Преди да извадим питките от фурната, счукваме върху всяка от тях по едно яйце и оставяме яйцата леко да се запекат. 

Продукти за 4 порции: за тестото: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 к.ч. олио, 25 г мая, сол; за плънката: 400 г кайма, 2 домата, 2 чушки, 4 яйца, 1 връзка зелен лук, 4 чорбаджийски чушки, 60 г краве масло, черен пипер, магданоз, сол.

Лахмаджун
43584
 

Последни материали
Виж
Повсеместната ваксинация ще обрече фермите на смърт
НОКА иска кръгова ваксинация и полицейска блокада на област Пловдив заради шарката по овцете
Предпочитанията на потребителите към сезонните плодове задържа цените високи
Ябълките от новата реколта в Украйна са тройно по-скъпи спрямо миналия сезон
И при останалите зърнени култури е отчетен спад в началото на сезона
Темпото на износ на мека пшеница от ЕС е доста под миналогодишното
За 400 000 тона слънчогледово масло митото ще падне до 20 на сто
Турция определя безмитна квота за внос на 1 милион тона слънчоглед от януари
След днешната среща в Брюксел
Проданов: ЕК ни предлага със 100 млрд. евро по-малък бюджет и силно орязани тавани на плащанията
Общините ще дезинфекцират пътищата
Шарката по овцете превзе нови ферми в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Пирог с гъби и лук
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Да си направим зелник
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини