Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.03.2025 г.

Лахмаджун

Лахмаджун

Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. Разделяме го на 4 топки и от всяка топка разточваме продълговата дебела кора. Завиваме краищата на всяка кора така, че да заприличат на ладийки. Нарязваме лука и чушките много ситно. Обелваме доматите и ги настъргваме. Смесваме суровата кайма с тези продукти, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и омесваме плънка. Разпределяме плънката в питките, поливаме ги с разтопеното масло и печем в умерена фурна. Преди да извадим питките от фурната, счукваме върху всяка от тях по едно яйце и оставяме яйцата леко да се запекат. 

Продукти за 4 порции: за тестото: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 к.ч. олио, 25 г мая, сол; за плънката: 400 г кайма, 2 домата, 2 чушки, 4 яйца, 1 връзка зелен лук, 4 чорбаджийски чушки, 60 г краве масло, черен пипер, магданоз, сол.

Лахмаджун
43099
 

Последни материали
Виж
Заради недостатъчното предлагане на животни за клане от фермерите
Цените на едрия рогат добитък в Германия продължават да растат
Дори митото от 1,20 евро за килограм не прави доставките от Азия губещи
Евтиният китайски чесън изтиква испанските производители от пазара на ЕС
Чрез малкия брой класове на квадратен метър вследствие на слабото братене
Пролетните студове и недостигът на влага натискат добивите от пшеницата в Украйна
Доклад на Синор.БГ
Гореща седмица: Жътва и европрокурори в МЗХ, охладени с една минерална вода
Всички вече залагат надеждите си само на слънчогледа
Унгарските пчелари не успяха да съберат почти никакъв акациев мед
В традиционната специализирана операция при прибирането на реколтата
Полиция и жандармерия ще пазят малкото оцелели череши в Кюстендилско
Свързани материали
Виж
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Пирог с гъби и лук
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Да си направим зелник
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини