Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.03.2025 г.

Лахмаджун

Лахмаджун

Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. Разделяме го на 4 топки и от всяка топка разточваме продълговата дебела кора. Завиваме краищата на всяка кора така, че да заприличат на ладийки. Нарязваме лука и чушките много ситно. Обелваме доматите и ги настъргваме. Смесваме суровата кайма с тези продукти, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и омесваме плънка. Разпределяме плънката в питките, поливаме ги с разтопеното масло и печем в умерена фурна. Преди да извадим питките от фурната, счукваме върху всяка от тях по едно яйце и оставяме яйцата леко да се запекат. 

Продукти за 4 порции: за тестото: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 к.ч. олио, 25 г мая, сол; за плънката: 400 г кайма, 2 домата, 2 чушки, 4 яйца, 1 връзка зелен лук, 4 чорбаджийски чушки, 60 г краве масло, черен пипер, магданоз, сол.

Лахмаджун
43857
 

Последни материали
Виж
Световен стандарт
Сдружение за устойчивите гори отговаря за стандарта FSC
БАБХ мълчи
Шарката порази стада от генофонда, съхранявани в пловдивския Аграрен университет
Как да реагирате при тези симптоми?
Паника – листата на доматите се извиват, а растежът се забавя!
Срещу 20 евро туристите имат право на романтични снимки
Фермери спасиха лавандуловите си полета от любители на селфита с билети за вход
Веригите продават плодовете с ниска надценка
Живка Грозева: От Законопроекта на министър Тахов да отпаднат санкциите за фермерите
Президенство
Мотивите за ветото върху Закона за държавната собственост, наложени от президента
Свързани материали
Виж
Сътрудничество
Швейцарци финансират лаборатория за изследване на ДНК на животните
Пирог с гъби и лук
Милинки за децата
Пържени колбаси в тесто
Френска пита
Да си направим зелник
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини