Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнен лук по добруджански

Синор.БГ / 27.02.2025 г.
Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
7772
 

Последни материали
Виж
Във Видин и Велико Търново са засадени нови 9,5 хектара с емблематичния сорт "Гъмза"
Заместник-министър Янчев: МЗХ подкрепя развитието на научната дейност в лозаро-винарския сектор
ДФЗ
Още 8,4 милиона лева ще се платят за измръзналите череши, вишни и кайсии
ИАРА
Купуват патрулни лодки за борба с нелегалния риболов
ДФЗ
Пчеларите могат онлайн да подадат заявленията си на 31 август, неделя
Совалка по източната граница на ЕС
На 31 август председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен идва в България
Вероятно на 29 август
До утре изплащат 80 на сто от обезщетенията за измръзналите овошки
Свързани материали
Виж
Зеленчуково ястие за зимата
Пълнено пиле с кайма
Агнешко горски гювеч
Кръчмарско кюфте на скара
Пълнени картофи по панагюрски
Плакия по градинарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини