Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.02.2025 г.

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
6792
 

Последни материали
Виж
След топла зима, измръзнала рапица, закъсняла пролет и градушка
Лошото време удари реколтата от пчелен мед в Ямболско и повишава цените
Корупция в земеделието: Гърция реформира системата за разпределение на европейските земеделски субсидии
ТОП-5 страни-вносители на украинска агропродукция през май 2025 г.
И при царевицата се очертава силна година благодарение на напояването
В Румъния очакват рекордна пшенична реколта между 14 и 15 милиона тона
Средният добив е едва 153 кг/дка
95 тона е цялата продукция от череши, прибрана до края на май
Пчеларските организации на среща в министерството
Ще се прави нова платформа ЕПОРД, от която пчеларите се информират за пръскания
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Овчарска кавърма
Мариновани агнешки шишчета
Пастет от дроб с маслини
Беломорска мусака
Курбан чорба от пиле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини