Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.02.2025 г.

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
5850
 

Последни материали
Виж
Само за производството на брашно за износ, сринал се с над 40 на сто през сезона
Турция разреши безмитен внос на пшеница, но с условие
Сривът е особено силен при соевото и слънчогледовото масло
Вносът на растителни масла за готвене в Индия удари 4-годишно дъно
Освен в окръг Дунайска стреда болестта може да има огнища и в Комарно
Откриха 3 огнища на шап в Словакия близо до границата с Унгария
Правила за пикиране на разсада за пипер
Близо 8% от аграрния стокообмен на България се формира от търговията с Германия
Мита върху вноса на американската царевица и соя удрят животновъдния отрасъл на Евросъюза
Свързани материали
Виж
Агнешко месо с кисело мляко и яйца
Сандвичи с език
Кюфтета в пръстени гювечета
Макарони с миди и фасул
Великденска супа
Гювеч с ориз и лукчета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини