Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнен лук по добруджански

Синор.БГ / 27.02.2025 г.
Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
8505
 

Последни материали
Виж
На заседание на Управителния съвет на камарата
Илия Проданов е новият председател на БАК
Ремонти ще има при спешност
Заради липсата на проекти в напояването не са заделени средства в Бюджет 2026
Форум
Близо 100 винарни развиват и регионален туризъм
Договорена е доставката на общо около 200 000 тона през февруари и май
Фуражната царевица поскъпна на търгове в Южна Корея спрямо последния
Обявени са днес
ЕК предлага нови пенсионни схеми за по-адекватни доходи
Информационна кампания
И във Врачанско ръст на биофермерите – с 34 на сто повече спрямо 2024 г.
Свързани материали
Виж
Вкусни цариградски кюфтета
Пълнена постна зелка
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини