Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.02.2025 г.

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
7536
 

Последни материали
Виж
Есента ще стартират две интервенции – за иновации и за къси вериги
МЗХ започва консултации по критериите за подпомагане на иновативни проекти и къси вериги на доставка
Отпада завереният от агроном опис за плодове и зеленчуци
МЗХ променя наредбата за плащания по обвързано подпомагане и еко схеми
Обменяме опит с Малта
ИАРА ще наблюдава със сателит лодките с дължина между 9 и 12 метра
Щетите от студовете и наводненията се оценяват на близо 64 милиона евро
Латвия обяви извънредно положение в селското стопанство за 3 месеца
В частна сделка са закупени около 65 000 тона фуражна пшеница
Фуражната царевица поскъпна рязко на международен търг в Южна Корея
По света
За 8 години Китай прави бизнес за милиарди в пустинята Такламакан
Свързани материали
Виж
Пълнено пиле с кайма
Агнешко горски гювеч
Кръчмарско кюфте на скара
Пълнени картофи по панагюрски
Плакия по градинарски
Риба плакия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини