Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.02.2025 г.

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
6245
 

Последни материали
Виж
ДФЗ
От 7 май се отваря втори прием за пчеларите
Общо събрание
Млади кадри влизат в управлението на АЗПБ
Агрометеорологична прогноза за периода 25 април – 1 май 2025 година
Понижение на температурите ще създаде условия за падане на слани
При строги мерки за следене на здравословното състояние на животните
Алжир внася 1 милион овце от Румъния за Курбан байрама
План-сметка на фонда
ДФЗ: Един милиард лева повече ще влязат в земеделието през тази година
Министър Манол Генов издаде заповеди за обявяване на две нови защитени територии
Свързани материали
Виж
Боб чорба с киселец
Свински шницели паприка
Пушена скумрия с кисело мляко
Гювеч с домати и ориз
Пълнени пиперки с извара
Пълнени картофи по манастирски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини