Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.02.2025 г.

Чили кон карне

Чили кон карне

Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее. В останалия зехтин запържваме ситно нарязаните чесън и люти чушлета. Прибавяме ги към каймата, разбъркваме и задушаваме 3-4 мин на умерен огън. Последователно сипваме червения пипер, брашното, ситно нарязаните домати и доматеното пюре, размито в бульона. Посоляваме, захлупваме и задушаваме 1 час на тих огън, като от време на време разбъркваме. После прибавяме нарязаната на ивички пиперка и продължаваме да задушаваме. След 15 мин сипваме лимоновия сок и сварения и задушен фасул. Задушаваме още 15 мин, отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнения магданоз.

Продукти за 5 порции: 750 г едро смляна телешка кайма, 1-2 зелени люти чушлета, 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 1 червена пиперка, 1 буркан белени домати (800 г), 400 г сварен и отцеден червен фасул, 3 с.л. зехтин, 300 мл телешки бульон, 3 с.л. доматено пюре, 1 с.л. доматено пюре, 2 ч.л. лют червен пипер, сокът от 1 лимон, магданоз, сол.

Чили кон карне
7670
 

Последни материали
Виж
Изравнителят при „Асеница“ не работи
Засега „Напоителни системи“ доставя вода на земеделците в Пловдивска област. Не така беше преди година
Гергана Кабаиванова от Фондация Пендара
Нормативите за занаятчийските храни са на трупчета, браншът обаче не се оплаква
Популациите на всички селскостопански животни в ЕС са намалели
Определена е ставката по еко схемата за биоразнообразието в горски екосистеми за 2024 г.
Изложение Free From Specialty Food & Wine 2025
Родният бизнес се нарежда сред лидерите в здравословните храни
Манастирска яхния
Свързани материали
Виж
Манастирска яхния
Тиквички плакия
Супа от зрял фасул с тиквички
Овчарска кавърма
Мариновани агнешки шишчета
Пастет от дроб с маслини
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини