Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.02.2025 г.

Чили кон карне

Чили кон карне

Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее. В останалия зехтин запържваме ситно нарязаните чесън и люти чушлета. Прибавяме ги към каймата, разбъркваме и задушаваме 3-4 мин на умерен огън. Последователно сипваме червения пипер, брашното, ситно нарязаните домати и доматеното пюре, размито в бульона. Посоляваме, захлупваме и задушаваме 1 час на тих огън, като от време на време разбъркваме. После прибавяме нарязаната на ивички пиперка и продължаваме да задушаваме. След 15 мин сипваме лимоновия сок и сварения и задушен фасул. Задушаваме още 15 мин, отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнения магданоз.

Продукти за 5 порции: 750 г едро смляна телешка кайма, 1-2 зелени люти чушлета, 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 1 червена пиперка, 1 буркан белени домати (800 г), 400 г сварен и отцеден червен фасул, 3 с.л. зехтин, 300 мл телешки бульон, 3 с.л. доматено пюре, 1 с.л. доматено пюре, 2 ч.л. лют червен пипер, сокът от 1 лимон, магданоз, сол.

Чили кон карне
1867
 

Последни материали
Виж
Заради слабата слънчогледова реколта и сдържаните продажби от фермерите
Износът на високоолеиново слънчогледово масло от Украйна е на 7-годишно дъно
Спадът в средния надой натисна производството на мляко през януари
Млечните ферми в САЩ са намалели с 5 на сто през миналата година
Унгарското правителство търси споразумение с веригите за ограничаване на цените на храните
Работи се по 28 нови противоградни площадки
Тахов: С 2 милиона и половина декара могат да се увеличат напяваните площи в страната
Чили кон карне
В Гърция тръгват проекти за 135 милиона евро за преработка на селскостопански продукти
Свързани материали
Виж
Пиле с картофи
Дроб сарма от кайма
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Кюфтета яхния
Заек капама
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини