Нарязваме корените и праза на ситно и ги задушаваме в олиото, към което сме прибавили 2 с.л. масло. Когато поомекнат, заливаме с виното. Прибавяме разрязаното на две части пиле, заливаме с 3 ч.ч. отвара от птичи дреболии и сваряваме на тих огън. Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме хубави парчета месо, които нарязваме на кубчета, а останалото месо прекарваме през месомелачка заедно със сварения зарзават и хлебната филия. После претриваме получената кайма през сито и я смесваме с прецедения бульон и останалата отвара. Слагаме нарязаното на кубчета месо, кипваме супата и прибавяме към нея светъл бешамелов сос, който сме приготвили от 2 с.л. масло, брашното, сметаната и жълтъка. Преди да отстраним от огъня, посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок и поръсваме с настъргано индийско орехче. Непосредствено преди да поднесем слагаме останалата бучка масло и поръсваме с черен пипер.
Продукти: 1 пиле, 1 връзка корени за супа, 1 стрък праз /само бялата част/, 100 г краве масло, 1 с.л. олио, 2 с.л. брашно, 1 яйце, 1 ч.ч. сметана, 1 к.ч. ароматно вино, 4 ч.ч. отвара от птичи дреболии, 1 филия сух бял хляб /без кората/, индийско орехче, лимонов сок, черен пипер, сол.