Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.01.2018 г.

Пилешка кремсупа

Рецепта за напреднали
Пилешка кремсупа

Нарязваме корените и праза на ситно и ги задушаваме в олиото, към което сме прибавили 2 с.л. масло. Когато поомекнат, заливаме с виното. Прибавяме разрязаното на две части пиле, заливаме с 3 ч.ч. отвара от птичи дреболии и сваряваме на тих огън. Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме хубави парчета месо, които нарязваме на кубчета, а останалото месо прекарваме през месомелачка заедно със сварения зарзават и хлебната филия. После претриваме получената кайма през сито и я смесваме с прецедения бульон и останалата отвара. Слагаме нарязаното на кубчета месо, кипваме супата и прибавяме към нея светъл бешамелов сос, който сме приготвили от 2 с.л. масло, брашното, сметаната и жълтъка. Преди да отстраним от огъня, посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок и поръсваме с настъргано индийско орехче. Непосредствено преди да поднесем слагаме останалата бучка масло и поръсваме с черен пипер.

Продукти: 1 пиле, 1 връзка корени за супа, 1 стрък праз /само бялата част/, 100 г краве масло, 1 с.л. олио, 2 с.л. брашно, 1 яйце, 1 ч.ч. сметана, 1 к.ч. ароматно вино, 4 ч.ч. отвара от птичи дреболии, 1 филия сух бял хляб /без кората/, индийско орехче, лимонов сок, черен пипер, сол.

 

Пилешка кремсупа
6538
 

Последни материали
Виж
Засегнати са над 400 растителни вида в Атика
В Гърция за пръв път откриха източна плодова муха
Механизъм за гражданска защита на ЕС
ЕК мобилизира два хеликоптера от Чехия за борба с пожарите в България
Засетите площи с царевица и слънчоглед нарастват на годишна база
В Сърбия очакват по-слаби реколти от пшеница, малини и череши
Изоставаме и по отношение на предупреждението за горещи вълни
Френските фермери не работят на открито при 35 градуса горещини, българските – при 39 градуса
Приходи от данъци върху околната среда в Европейския съюз
ФАО: От 10 до 30 процента ще намалее рибата в Световния океан
Свързани материали
Виж
Български борш
Доматена кремсупа с макарони
Празена чорба със зелев сок
Български борш
Оризова супа от овче месо
Картофена супа със сирене
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини