Начало » Новини » Страната
24.12.2024 г.

Сарми от кисело зеле със зеленчуци

Сарми от кисело зеле със зеленчуци

Изрязваме дебелите части от зелевите листа. Нарязваме лука, моркова и целината и ги задушаваме в по-голямата част от олиото и малко вода. След като омекнат, прибавяме настърганите домати, ориза, джоджена, магданоза, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с малко гореща вода и варим, докато водата се изпари. От плънката и зелевите листа свиваме сарми. Надупчваме ги с вилица и ги нареждаме в тенджера, на дъното на която сме сложили зелеви листа. Сипваме вода, колкото да покрие сармите, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън. След като отстраним сармите от огъня, запържваме червения пипер и брашното в останалата мазнина и изливаме запръжката в ястието.

Продукти за 4 порции: 1 кисела зелка, 1 ч.ч. ориз, 3 домата от консерва, 1 морков, 1 парче целина, 2 глави лук, 1 ч.л. сух джоджен, 1 с.л. сух магданоз, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Сарми от кисело зеле със зеленчуци
2905
 

Последни материали
Виж
Изслушване в парламента
Тахов: Исканите 300 млн. лева за напояване няма да увеличат бюджетния дефицит
Изслушване в парламента
Уведомителните писма за неплатените субсидии по две от екосхемите ще бъдат получени до 8 май
Изслушване в парламента
Тахов: До дни ще обявим индикативния график за плащанията
Изложението в Плевен
Пчеларите са получили 22,5 милиона лева през 2024 г.
Благодарение основно на рапицата с разширение от 36,8 на сто
Есенната сеитба в Сърбия обхвана 8,5 на сто повече площи
Проверете данните си в БАБХ!
Заради 3 март срокът за заявяване на общинските пасища ще се удължи
Свързани материали
Виж
Сарми с месо и топено сирене
Сарми с месо и топено сирене
Ароматна дроб сарма
Зимни лозови сарми
Странджанска дроб-сарма
Пролетни сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини