Начало » Новини » Страната
24.12.2024 г.

Сарми от кисело зеле със зеленчуци

Сарми от кисело зеле със зеленчуци

Изрязваме дебелите части от зелевите листа. Нарязваме лука, моркова и целината и ги задушаваме в по-голямата част от олиото и малко вода. След като омекнат, прибавяме настърганите домати, ориза, джоджена, магданоза, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с малко гореща вода и варим, докато водата се изпари. От плънката и зелевите листа свиваме сарми. Надупчваме ги с вилица и ги нареждаме в тенджера, на дъното на която сме сложили зелеви листа. Сипваме вода, колкото да покрие сармите, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън. След като отстраним сармите от огъня, запържваме червения пипер и брашното в останалата мазнина и изливаме запръжката в ястието.

Продукти за 4 порции: 1 кисела зелка, 1 ч.ч. ориз, 3 домата от консерва, 1 морков, 1 парче целина, 2 глави лук, 1 ч.л. сух джоджен, 1 с.л. сух магданоз, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Сарми от кисело зеле със зеленчуци
3145
 

Последни материали
Виж
Кюфтета в пръстени гювечета
Капитанов: 13 проекта за рехабилитация на напоителни съоръжения ще бъдат завършени до средата на годината
С 10,4 млн.т повече пшеница в ЕС през 2025 г.
Съставени са 179 акта за нарушаване на законите за горите и лова
Служители на СЦДП задържаха 6 автомобила и 7 каруци през февруари
С участието на замминистър, директор на дирекция и експерти от МЗХ и ДФЗ
В Ямбол предстои среща с фермери за директните плащания
При подадени проектни предложения за 92,5 милиона лева
Сключени са 51 договора за 27,6 милиона лева по ПМДРА 2021-2027
Свързани материали
Виж
Сарми с месо и топено сирене
Сарми с месо и топено сирене
Ароматна дроб сарма
Зимни лозови сарми
Странджанска дроб-сарма
Пролетни сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини