Месото нарязваме на хапки и ги овалваме в брашно. Загряваме олио и изпържваме месото до румена коричка. Лука нарязваме на ситно и го изпържваме в останалото олио. Краставичките нарязваме на тънки кръгчета, картофите – на кубчета. В гювечето слагаме нарязаните картофи. Върху тях нареждаме ред краставички и изпържен лук. Добавяме счукана на едро черен пипер. Слагаме последно месо и заливаме със бяло вино. Прибавяме вода, за да покрие течността месото, поръсваме с магданос и копър. Покриваме гювечетата с капак или с алуминиево фолио, слагаме ги в студена фурна, загряваме я на 200 градуса и печем 35-40 мин.
Продукти порции: 500 г обезкостено телешко, 1 кг картофи, 2 глави лук, 2 солени краставички, 8 зърна черен пипер, сол, 2 с. л. олио, 200 мл сухо бяло вино, магданоз, копър.