Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.09.2014 г.

Гювечета с телешко

Месото нарязваме на хапки и ги овалваме в брашно. Загряваме олио и изпържваме месото до румена коричка. Лука нарязваме на ситно и го изпържваме в останалото олио. Краставичките нарязваме на тънки кръгчета, картофите – на кубчета. В гювечето слагаме нарязаните картофи. Върху тях нареждаме ред краставички и изпържен лук. Добавяме счукана на едро черен пипер. Слагаме последно месо и заливаме със бяло вино. Прибавяме вода, за да покрие течността месото, поръсваме с магданос и копър.   Покриваме гювечетата с капак или с алуминиево фолио, слагаме ги в студена фурна, загряваме я на 200 градуса и печем 35-40 мин.  

Продукти порции: 500 г обезкостено телешко, 1 кг картофи, 2 глави лук, 2 солени краставички, 8 зърна черен пипер, сол, 2 с. л. олио, 200 мл сухо бяло вино, магданоз, копър.

Гювечета с телешко
6589
 

Последни материали
Виж
ССА се нуждае от разширяване на научния състав и дигитализация на научната инфраструктура
Институциите на България и Румъния обсъдиха мерки срещу комарната популация по река Дунав
До април 2025 г. по програмата са разплатени 79.8% или 3 027,06 млн. евро
Плащанията по ПРСР 2014 – 2020 г. ще приключат до края на годината
ДФЗ изплати още 166 млн. лева по ОПДУ за Кампания 2024
Сключени са 15 сделки
Горски предприятия продават имоти - от комплекс Жребчево до терен във „Велики Преслав“
Навреме
Засаждане на доматите на постоянно място
Свързани материали
Виж
Телешка супа с боб
Говеждо с дюли
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Български борш
Говежди гърди с картофи и цвекло
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини