Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.08.2022 г.

Български борш

Български борш

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички, потапяме го за секунди във вряла вода, след това го прибавяме към останалия зарзават и го задушаваме до омекване. Когато месото омекне слагаме картофите и зеления фасул, нарязани на парченца. Прибавяме и задушения зарзават. Варим 30 мин на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме нарязаните домати, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Накрая слагаме останалото масло и застройваме готовата супа с яйцата, които сме разбили в киселото мляко заедно с леко препеченото брашно. Поднасяме супата,  поръсена със ситно нарязан магданоз.

Продукти за 5-6 порции: 250 г телешко месо, 3-4 моркова, 1 парче целина, 1 стрък праз, 150 г  зеле, 50 г зелен фасул, 2-3 домата, 1 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 яйца, 1 дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол.

Български борш
12203
 

Последни материали
Виж
Общинският кмет вече отмени заповедта си за прочистване на района
Дадоха на прокуратурата сеч край Сухиндол за изграждане на фотоволтаици
За Кампания 2024
Определена е окончателната ставка за допълнителното преразпределително подпомагане
Бюджетът ще е 9,5 млн. евро
Сдружени земеделци ще могат да кандидатстват за къси доставки през септември
Аржентински експерти представиха иновативни стратегии за устойчиво земеделие
Времето изтича на 20 юни
МЗХ призова депутатите за спешна корекция в закона, за да паднат наемите за пасища
В части от южна Европа обаче паднаха двойни на обичайните количества валежи
Рекордна суша в Германия застрашава новата реколта
Свързани материали
Виж
Български борш
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини