Всяка скилидка чесън разрязваме на две, слагаме ги в тенджера заедно с черния пипер и дафиновия лист и кипваме. Почистваме месото от излишната мазнина. Слагаме месото в кипящата вода, кипваме, отпенваме и варим в зависимост от дебелината на месото от 2 до 3 часа. През това време почистваме зеленчуците. Морковите, целината и магданозените корени нарязваме на едро. 1 глава лук разрязваме на две и я зачервяваме в тигана без мазнина. Останалия лук наситняваме, нарязваме бялата част на пресния лук и магданоза. След 90 мин слагаме при месото морковите, целината, магданоза и запечения лук. Добавяме 1-2 с.л. сол и варим като периодично отпенваме. Изрязваме листата на цвеклото, заливаме го с вода, посоляваме и го варим 30 мин. Изливаме водата, почистваме го и го нарязваме на тънко. Смесваме цвеклото с белия лук, подправяме със сол, оцет, захарта и 1 с.л. олио. Слагаме в чиния и посипваме с нарязаните на пръстенчета зелени пера на лука. Добре измитите картофи нарязваме на тънки кръгчета заедно с кожата и ги изпържваме в останалото олио като внимателно ги бъркаме. Поръсваме картофите със сол и черен пипер, добавяме останалия лук и леко зачервяваме. Посипваме ги с нарязан магданоз. Отмерваме 300 мл от месния бульон и го прецеждаме. Добавяме млякото и кипваме. Натрошаваме хляба и заедно с настъргания хрян сипваме в бульона. Изваждаме месото, махаме костите и го нарязваме на тънки парчета. Поливаме го със соса и го поръсваме със зелен лук. Поднасяме с картофите и салатата.
Продукти за 4 порции: 2 скилидки чесън, 1 дафинов лист, 1 ч.л. черен пипер на зърна, 1,5 кг нетлъсти говежди гърди, по 100 г моркови, целина и магданозени корени, 600 г цвекло, по 1/2 връзка пресен лук и магданоз, 800 г картофи, щипка захар, 6 с.л. олио, 200 мл прясно мляко, 2-3 филии хляб за тостове, 80 г пресен хрян.