Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака с прясно зеле

Синор.БГ / 23.12.2010 г.

Нарязваме зелката на тънки ивички, посоляваме, заливаме с половината от мазнината и малко вода и задушаваме, докато омекне и се позапържи. В останалото олио запържваме каймата заедно със ситно нарязаните лук и пиперки. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и смесваме със зелето. Разбъркваме сместа, подправяме я с червен пипер и изсипваме в тавичка. Отгоре нареждаме нарязаните на филийки домати и печем ястието в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната заливаме мусаката с разбитите в прясното мляко яйца и запичаме в силна фурна, докато се зачерви заливката. Преди сервиране всяко парче се поръсва с пармеджан по желание.

Продукти за мусаката1 малка зелка, 1 1/2 к.ч. олио, 750 г кайма, 1 глава лук, 1-2 зелени пиперки, 1 ч.л. червен пипер, 4-5 домата, 3 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, черен пипер, сол.

Мусака с прясно зеле
13605
 

Последни материали
Виж
ДФЗ
Утвърдена е нова заявка за плащане на училищните схеми, съобразена с еврото
Преди застудяването
Важни условия за обработка на почвата срещу вредители
В стадо от 303 глави едър рогат добитък в област Шомод
В Унгария регистрираха първото огнище на син език за последните 10 години
От началото на сезона сме свили преработените количества с 500 000 тона
България води класацията в ЕС по спад на преработката на слънчоглед
Създаден е EURice Alliance – новият алианс на страните производителки на ориз в ЕС
Дини и картофи поевтиняха с над 10%
Годишна инфлация 5,3%! Краставици и пипер най-силно поскъпнаха
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини