Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака с прясно зеле

Синор.БГ / 23.12.2010 г.

Нарязваме зелката на тънки ивички, посоляваме, заливаме с половината от мазнината и малко вода и задушаваме, докато омекне и се позапържи. В останалото олио запържваме каймата заедно със ситно нарязаните лук и пиперки. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и смесваме със зелето. Разбъркваме сместа, подправяме я с червен пипер и изсипваме в тавичка. Отгоре нареждаме нарязаните на филийки домати и печем ястието в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната заливаме мусаката с разбитите в прясното мляко яйца и запичаме в силна фурна, докато се зачерви заливката. Преди сервиране всяко парче се поръсва с пармеджан по желание.

Продукти за мусаката1 малка зелка, 1 1/2 к.ч. олио, 750 г кайма, 1 глава лук, 1-2 зелени пиперки, 1 ч.л. червен пипер, 4-5 домата, 3 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, черен пипер, сол.

Мусака с прясно зеле
13632
 

Последни материали
Виж
Тайната на успешните
Историята на мощния кооператив в Италия ВОГ започва от 19 век с 22-ма фермери
Времето ще се затопли към края на следващата седмица
Пиле по мексикански
Испания стартира Национална филмова поредица за жени от селските райони
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Не са завършени процедурите за износ на българска пшеница, рапичен шрот и фуражи за Китай
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини