Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.12.2014 г.

Мусака от кисело зеле

Обелваме, измиваме и нарязваме на филийки картофите, леко ги посоляваме и ги изпържваме в олиото. В същата мазнина задушаваме нарязаното зеле. Щом омекне, го заливаме с малко зелев сок или вода и го поръсваме с червения и черен пипер. Редим в тавичка половината картофи. Върху тях равномерно сипваме зелето. Покриваме го с останалите картофи. Заливаме ястието с разбитите в млякото яйца и го запичаме във фурната за около 30 минути.

Продукти: 1 малка кисела зелка, 7 картофа, 8 с. л. олио, 1 ч. л. червен пипер, сол и черен пипер; за заливката: 3 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко.

Мусака от кисело зеле
8123
 

Последни материали
Виж
За детски заведения в общината
Свищов пусна поръчка за доставки на над 65 хил. тона пресни плодове и зеленчуци
Слабият внос допринася за повишаване на риска от недостиг на вътрешния пазар
Египет не успява да изкупи планираните количества пшеница от местните фермери
ПВУ
Историческо събитие: На 3 юли пускат отсечката от Мездра до Ботевград
Валутните колебания и поскъпването на петрола са в основата на ръста
Цените на слънчогледа и нерафинираното масло се повишават в Украйна
Огнище на заразна нодуларна кожна болест по говедата е открито във Франция
Важно!
За юли фермерите ще получат още 10 млн. куб. метра вода за напояване
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини