Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака от кисело зеле

Синор.БГ / 21.12.2014 г.

Обелваме, измиваме и нарязваме на филийки картофите, леко ги посоляваме и ги изпържваме в олиото. В същата мазнина задушаваме нарязаното зеле. Щом омекне, го заливаме с малко зелев сок или вода и го поръсваме с червения и черен пипер. Редим в тавичка половината картофи. Върху тях равномерно сипваме зелето. Покриваме го с останалите картофи. Заливаме ястието с разбитите в млякото яйца и го запичаме във фурната за около 30 минути.

Продукти: 1 малка кисела зелка, 7 картофа, 8 с. л. олио, 1 ч. л. червен пипер, сол и черен пипер; за заливката: 3 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко.

Мусака от кисело зеле
8206
 

Последни материали
Виж
Последните търгове са за имоти в Силистра, Търговище, Кюстендил
Държавата пуска на търг земя от бившите кооперативи – без ограничения за купувачи
Тройно по-високите руски мита подкрепиха пазара на пшеницата в ЕС
Новите правила на МЗХ
Гаранции и обезпечения при внос и износ на храни от трети страни
Гърция въведе 10-дневен екшън план за справяне с шарката по овцете и козите
Производителите на свинското месо в ЕС понесоха сериозен удар от митата за Китай
Не отварайте писмата!
Внимание! В Германия тече масова измама с името на Федералната статистическа служба - Destatist
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини