Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.09.2022 г.

Сочно печено

Сочно печено

Нарязваме гъбите на пластини, чушките – на кубчета, морковите - на кръгчета. Доматите смачкваме направо в буркана. Измитото и подсушено месо изпържваме в зехтина, намаляваме огъня и пържим още 12 мин. Изваждаме го, поръсваме го със сол и черен пипер и го поставяме на топло. В останалата мазнина изпържваме гъбите и зеленчуците, прибавяме доматите и зелените подправки. Овкусяваме и задушаваме 10 мин под похлупак. Кипваме бульона и заливаме с него кус-куса, сваряваме го и го подправяме с маслото. Нарязваме месото на парчета и го гарнираме със зеленчуците и кус-куса.

Продукти за 4 порции: 500 г гъби, 2 разноцветни чушки, 500 г моркови, 1 буркан белени домати в собствен сос, 400 г свинско филе, 1 ч.л. зехтин, сол, смлян черен пипер, 150 г кус-кус, 300 мл бульон, 1 ч.л. масло, зелени подправки според предпочитанията.

Сочно печено
8176
 

Последни материали
Виж
В Румъния обаче е отчетен скок с над 20 на сто
Потреблението на вино в света е най-слабото от 1996 година насам
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Проблемите с есенната сеитба се очаква да имат същия ефект в ЕС като цяло
Активният износ на царевица за Китай и Южна Корея ще увеличи засетите площи у нас
Кюстендилските ще излязат на пазара в края на май
Череши от чужбина и парници вървят по 40 лева килото
По християнска традиция яйцата са задължителни на трапезата на Великден
Честито Въскресение Христово!
Цялата партида е изтеглена от пазара и насочена за унищожаване
Спряха дейността на производителя на козунак с батерия, продаден в столичен магазин
Свързани материали
Виж
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Забавяне на производството
Глобалният пазар на свинско месо под натиск – Rabobank
Вносът продължава да намалява, при това на все по-ниски цени
Китай увеличи производството на свинско и сви поголовието
Цената нараства двойно и тройно от производител до купувач
Само 35 на сто от продаваното свинско у нас е родно производство
Малък марж kd печалбите
Ниски печалби в свиневъдния сектор заради свитото потребление на месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини