Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.09.2022 г.

Сочно печено

Сочно печено

Нарязваме гъбите на пластини, чушките – на кубчета, морковите - на кръгчета. Доматите смачкваме направо в буркана. Измитото и подсушено месо изпържваме в зехтина, намаляваме огъня и пържим още 12 мин. Изваждаме го, поръсваме го със сол и черен пипер и го поставяме на топло. В останалата мазнина изпържваме гъбите и зеленчуците, прибавяме доматите и зелените подправки. Овкусяваме и задушаваме 10 мин под похлупак. Кипваме бульона и заливаме с него кус-куса, сваряваме го и го подправяме с маслото. Нарязваме месото на парчета и го гарнираме със зеленчуците и кус-куса.

Продукти за 4 порции: 500 г гъби, 2 разноцветни чушки, 500 г моркови, 1 буркан белени домати в собствен сос, 400 г свинско филе, 1 ч.л. зехтин, сол, смлян черен пипер, 150 г кус-кус, 300 мл бульон, 1 ч.л. масло, зелени подправки според предпочитанията.

Сочно печено
9179
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Защита на българските месопреработватели
Производители на деликатеси питат Великобпитания защо от 1 юли е наложена забрана за внос на родни продукти
Благодарение на доставките за трети страни при слаб спад в рамките на ЕС
Германия отчете първи ръст в износа на свинско от години
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Забавяне на производството
Глобалният пазар на свинско месо под натиск – Rabobank
Вносът продължава да намалява, при това на все по-ниски цени
Китай увеличи производството на свинско и сви поголовието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини