Начало » Новини » Страната
18.03.2017 г.

Инспектори на ИАРА иззеха над 2 тона и половина незаконно уловена риба от бракониери

Само за 3 дни

Общо 2 660 килограма незаконно уловена риба е иззета при проверки на инспектори от поделенията на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в страната само през последните 3 дни, съобщиха от пресцентъра на министерството на здравеопазването и храните. При проверките между 15 и 17 март са открити са нарушения на разпоредбите на Закона за рибарство и аквакултури, като са съставени констативни протоколи и актове за установяване на административни нарушения. Част от незаконно уловената риба е върната във водата, а друга част е иззета, като годната за консумация е предоставена на бургаския „Домашен социален патронаж”, а негодната – унищожена.

Вчера сутринта инспектори от Стара Загора и Сливен при съвместна проверка в местността „Тясното” на язовир „Жребчево” са открили и извадили 7 хрилни мрежи с обща дължина 520 метра, които са прибрани на отговорно пазене в териториалното поделение на ИАРА в Сливен. Намерената в тях близо 90 кг. риба е върната във водата.

Отново в петък при проверка в нерегламентиран обект за съхранение на риба в Бургас е открита риба без документи за произход, копие от декларация за произход и документ за първа продажба, търговски или платежен документ. Общото количество риба е 1 822 кг., от които 180 кг. са обработени и насочени за екарисаж, останалото количество е дарено на „Домашния социален патронаж” в Бургас. На нарушителите са съставени съответните актове за нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите.

При проверка по сигнал на язовир „Розов кладенец” рано сутринта на 16 март инспектори на поделението на ИАРА в Стара Загора съвместно с полицаи от Районното управление на МВР в  град Гълъбово са заловили две лица, извършващи незаконен улов на риба с 5 хрилни мрежи тип "сетка" с обща дължина 250 м. Уловената риба е била близо 50 кг. Съставен е констативен протокол и е заведено досъдебно производство до изясняване на случая.

На 15 март инспектори от поделението на ИАРА в Бургас спират за проверка автомобил, превозващ риба. В него е открита около 500 кг риба от вида сребриста каракуда без документи за произход. Автомобилът не е лицензиран по Закона за ветеринарно-медицинската дейност. На лицата, превозващи рибата, са съставени два акта за нарушения. Рибата е иззета и дарена на „Домашния социален патронаж” в Бургас.

На 15 март рано сутринта служителите от поделението на ИАРА в Пловдив съвместно с любители риболовци от Фронта за борба с бракониерството откриват на язовир „Пясъчник” мрежа с дължина 600 м. и големина на окото 40-60 мм.От мрежата е освободена и върната в язовира 200 кг каракуда, шаран и бяла риба. Извършителите са заловени на място и са им съставени 4 акта за нарушения.

Инспектори на ИАРА иззеха над 2 тона и половина незаконно уловена риба от бракониери
12384
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Кои видове риба могат да ви докарат паразити
Германия въведе забрана за улов на европейската змиорка
ДФЗ с важна новина за процедурите по ПМС 160
От 15 април 2024 г. влиза в сила забраната за улов на риба
Списък със свободните за риболов водоеми през 2024 г. по области
ДФЗ плати 4,2 млн. лева за нови инвестиции по Програмата за морско дело и рибарство
Сектор „Рибарство“ се нуждае от повторни компенсации заради войната в Украйна
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини