Начало » Новини » Страната
11.03.2017 г.

И агенцията по рибарство се сдоби с нов шеф

sinor.bg

От 10 март Галин Николов е назначен за изпълнителен директор на агенцията по рибарство. Поредната кадрова рокада в системата на земеделието беше обявена на консултативния съвет по рибарство, проведен в агроведомството. Николов има магистърска степен по специалността „Екология и опазване на околната среда” от Тракийския университет в град Стара Загора. Специализирал е „Рибовъдство, рибно стопанство и промишлен риболов”. Преподавал е и във факултет „Биология и аквакултура” към Тракийския университет по закона за аквакултурата и управлението на сладководната аквакултура и промишления риболов.

Работи в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури от 2009 г., като е заемал длъжностите експерт, инспектор, а от януари 2015 г. досега е заместник-директор.

На консултативния съвет е решено още в най-кратък срок да бъдат определени зони за улов на бяла мида, като се вземат предвид наличните данни на научните институти и на Министерството на околната среда и водите. Това е заявил заместник-министърът на земеделието и храните Иван Палигоров на заседанието на консултативния съвет по рибарство, съобщиха от агроведомството.

Една от мерките за справяне с проблемите при добива на бялата мида в Черно море е да се забрани уловът по време на размножителния период.

На заседанието бяха набелязани и дългосрочни решения, които изискват намиране на подходящо финансиране за извършване на актуални научни изследвания на биомасата и разпределението й в българската акватория на Черно море.

Министерство на земеделието и храните пое ангажимента и да изготви дългосрочна визия и стратегия за развитие на държавното предприятие „Рибни ресурси”.

На следващо заседание научните институти ще представят обобщение на налични данни за оценка на състоянието на запаса от калкан в акваторията на Черно море. Ще бъде поканен и съветникът с ресор „Рибарство” в Постоянното представителство на България в ЕС по позицията на България за квотното разпределение.

Екоминистерството и научните институти ще организират среща със заинтересовани страни във връзка с опазването на популацията на китоподобните в Черно море.

Ще продължи започната дискусия между МЗХ, МОСВ и Басейновите дирекции за прилагането на законовата база, регулираща аквакултурната дейност.

Ще се създаде междуведомствена работна група с участието на бранша, която ще внесе предложения за промяна на нормативната уредба по регистрацията на животновъдните обекти и за определянето на технологичната схема за производство на аквакултура.

И агенцията по рибарство се сдоби с нов шеф
8476
 

Последни материали
Виж
Изненадваща оставка на Кирил Вътев
С иззграждане на съоръжения за съхранение на зеленчука за 8 милиона евро
Румънски кооператив ще намаляват зависимостта от вноса на кромид
Необичайно ранното цъфтене заради горещото време ги завари още слаби
Украинските градинари се оплакват от липсата на пчели
Увеличеното производство на биодизел подкрепя цените на рапичното семе в Европа
ДФЗ обяви три свободни позиции за „Старши експерт“
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
Свързани материали
Виж
Сектор „Рибарство“ се нуждае от повторни компенсации заради войната в Украйна
ДФЗ изплати над 3 млн. лева по рибарската програма 2014-2020 г. през февруари
България настоява за оптимизиране контрола на риболова в Черно море
Зам.-министър Стратев подписа над 120 договора на стойност 13,19 млн. лева по ПМДР
Обсъждат възможност за обучение на техни представители от родни експерти
Уганда се заинтересува от българското рибарство
Фонд „Земеделие”
Над 3,3 млн. лева са платени по рибарската програма
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини