Листата на краставиците са своеобразна „лакмусова хартия“, чийто външен вид помага да се определи – от какво имат нужда растенията. Ако те са променили цвета си,... Прочети повече »
Доматите са култура, която е сравнително устойчива на засушаване, имайки предвид нейния произход (Централна и Южна Америка), но неправилното поливане в жегата може да създаде много... Прочети повече »
Краставиците са влаголюбива култура и трябва да се поливат редовно, особено по време на цъфтеж и плододаване. Факт е, че плодовете съдържат 95-98% вода, а при недостиг – растенията... Прочети повече »
Загърлянето на картофите е трудоемка задача, но е задължително да се направи, ако разчитаме на добра реколта. Топлото и влажно време стимулира развитието на надземните части и забавя... Прочети повече »
Ябълковият оцет е естествен продукт, който намира все по-често приложение в градинарството поради полезните си свойства и достъпна цена. Когато се използва правилно, той подобрява... Прочети повече »
До неотдавна повечето градински култури страдаха от студа и сериозните температурни колебания. От бързото затопляне и палещото слънце страдаме не само ние – хората, но и зелените... Прочети повече »
Зеленчуковите култури понасят засушаването по различен начин – едни по-добре от други. Ако по-рядко посещаваме вилата, регионът е сух и водата е ограничен ресурс или често... Прочети повече »
Тиквите, тиквичките и патисоните обичат да си „похапват“ добре. Те се развиват бързо и плододават обилно само на плодородна почва, съдържаща голямо количество органични... Прочети повече »
Пиперът е една от най-взискателните градински култури. Той има доста дълъг вегетационен период, което е една от предпоставките за възникване на различни проблеми – от метеорологични... Прочети повече »
Формирането на краставиците е важно агротехническо мероприятие. То насърчава по-доброто подхранване и растежа на плодовете. Освен това се удължава периодът на плододаване, стъблата... Прочети повече »
Всяко растение изпитва стрес, когато се пресажда на ново място. Доматите не са изключение, особено ако се отглеждат на открито, защото попадат при съвършено различни условия. Правилното... Прочети повече »
Пиперът е капризна култура, която расте добре на леки почви с неутрално рН и обогатени с органични вещества. За получаване на добра реколта не е достатъчна само плодородна почва,... Прочети повече »