Накисваме зрелия фасул от вечерта до сутринта. Сутринта го отцеждаме, заливаме го с 1,5 л студена вода и го варим на умерен огън. След 30 мин слагаме пушените свински ребра и продължаваме... Прочети повече »
Изсипете фасула от консервите в цедка и го изплакнете добре под течаща вода, за да се отстрани саламурата. Оставете да се отцеди. Нарежете морковите и чесъна на ситно. В тенджера... Прочети повече »
Нарязваме лука и го задушаваме в мазнината и 2 с.л. вода. Прибавяме нарязаните на дребни парченца зелени домати и продължаваме задушаването до омекването им. Сипваме доматеното пюре,... Прочети повече »
Задушаваме пилешките гърди заедно с мазнините до поруменяване. Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме брендито и внимателно фламбираме. Щом пламъкът угасне, прибавяме нарязаните... Прочети повече »
Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца... Прочети повече »
Разсичаме телешката глава на 3-4 парчета, заливаме ги със студена вода и слагаме да се варят. Щом водата възври, посоляваме. (ако бързате може да сварите главата в тенджера под налягане... Прочети повече »
Слагаме черния дроб, сърцето, момиците и бъбреците на едно агне да се варят в 1,5 л подсолена вода за 10 - 15 минути. Следо това сменяме водата и ги доваряваме с чиста вода. След... Прочети повече »
Посоляваме пържолките и ги натриваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещеното масло - по 3 мин от всяка страна. Изваждаме готовите пържолки и ги оставяме на... Прочети повече »
Киснем боба 1 нощ в студена вода и я изхвърляме, измиваме боба. Възвираме 2 л подсолена вода и слагаме цялата зелка, на която сме очистили само външните листа. Варим я 20 мин. Почистеното... Прочети повече »
Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца... Прочети повече »
Слагаме в тенджера агнешките крачета и шкембето заедно с маслото и ситно нарязания лук, заливаме със студена вода и варим на слаб огън, докато продуктите омекнат. Към края на варенето... Прочети повече »
Попарваме дроба и сърцата във вряща вода, докато побелеят. Оставяме ги да изстинат напълно и ги нарязваме на дребно, като премахваме жилките и кръвоносните съдове.
Нарязваме... Прочети повече »
