Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Бобена чорба с пушени свински ребра

Бобена чорба с пушени свински ребра

 

Накисваме зрелия фасул от вечерта до сутринта. Сутринта го отцеждаме, заливаме го с 1,5 л студена вода и го варим на умерен огън. След 30 мин слагаме пушените свински ребра и продължаваме... Прочети повече »

 

Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци

Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци

 

Изсипете фасула от консервите в цедка и го изплакнете добре под течаща вода, за да се отстрани саламурата. Оставете да се отцеди. Нарежете морковите и чесъна на ситно. В тенджера... Прочети повече »

 

Бърза манджа със зелени домати

Бърза манджа със зелени домати

 

Нарязваме лука и го задушаваме в мазнината и 2 с.л. вода. Прибавяме нарязаните на дребни парченца зелени домати и продължаваме задушаването до омекването им. Сипваме доматеното пюре,... Прочети повече »

 

Пиле по мексикански

Пиле по мексикански

 

Задушаваме пилешките гърди заедно с мазнините до поруменяване. Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме брендито и внимателно фламбираме. Щом пламъкът угасне, прибавяме нарязаните... Прочети повече »

 

Пълнена печена тиква

Пълнена печена тиква

 

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца... Прочети повече »

 

Супа от телешка глава

Супа от телешка глава

 

Разсичаме телешката глава на 3-4 парчета, заливаме ги със студена вода и слагаме да се варят. Щом водата възври, посоляваме. (ако бързате може да сварите главата в тенджера под налягане... Прочети повече »

 

Чорба от агнешки дреболии

Чорба от агнешки дреболии

 

Слагаме черния дроб, сърцето, момиците и бъбреците на едно агне да се варят в 1,5 л подсолена вода за 10 - 15 минути. Следо това сменяме водата и ги доваряваме с чиста вода. След... Прочети повече »

 

Пуешки пържолки с гъби и сметана – идеални за уикенд вечеря

Пуешки пържолки с гъби и сметана – идеални за уикенд вечеря

 

Посоляваме пържолките и ги натриваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещеното масло - по 3 мин от всяка страна. Изваждаме готовите пържолки и ги оставяме на... Прочети повече »

 

Говеждо с боб и прясно зеле

Говеждо с боб и прясно зеле

 

Киснем боба 1 нощ в студена вода и я изхвърляме, измиваме боба. Възвираме 2 л подсолена вода и слагаме цялата зелка, на която сме очистили само външните листа. Варим я 20 мин. Почистеното... Прочети повече »

 

Пълнена печена тиква

Пълнена печена тиква

 

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца... Прочети повече »

 

Топла агнешка пача

Топла агнешка пача

 

Слагаме в тенджера агнешките крачета и шкембето заедно с маслото и ситно нарязания лук, заливаме със студена вода и варим на слаб огън, докато продуктите омекнат. Към края на варенето... Прочети повече »

 

Чорба от агнешки бял дроб и сърца

Чорба от агнешки бял дроб и сърца

 

Попарваме дроба и сърцата във вряща вода, докато побелеят. Оставяме ги да изстинат напълно и ги нарязваме на дребно, като премахваме жилките и кръвоносните съдове.

Нарязваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Съвети към градинаря
Полезни съвети
Практика
Подготовка за зимата
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини