Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Дроб на скара с пушени гърди

Синор.БГ / 20.09.2025 г.
Дроб на скара с пушени гърди

Нарязваме дроба на тънки филийки, които киснем 2 часа в прясното мляко. Отцеждаме и завиваме всяка филийка плътно в тънък резен пушени гърди. Забождаме с клечка за зъби и печем на скара до равномерно поруменяване на гърдите.

Поръсваме със сол и черен пипер. Държим на топло място.

Нарязваме на ситно гърдите за гарнитурата и в тенджера под налягане ги задушаваме 10 мин заедно с нарязания на ситно лук, олиото и 1 к.ч. вода. Към стопения лук прибавяме морковите, нарязани на колелца, солим, заливаме с 1 к.ч. топла вода и задушаваме още 10 мин. 

Продукти за 4 порции: 600 г черен дроб, 200 г пушени гърди, 1 ч.ч. прясно мляко, сол, черен пипер; за гарнитурата:100 г пушени гърди, 2-3 глави лук, 2-3 с.л. олио, 1 кг моркови, сол

Дроб на скара с пушени гърди
212
 

Последни материали
Виж
Турция изплати над 180 милиона лева помощи за фермерите
Ново огнище на нодуларен дерматит по говедата във Франция
Задържаха камион с кози без ушни марки
Дроб на скара с пушени гърди
Инвестиции за развитие на земеделието и културата в пограничните региони на България, Сърбия и Северна Македония
Подписано е писмо за намерения за вноса на 3,6 милиона тона
Тайван ще закупи пшеница за над 1 милиард долара от САЩ за 4 години
Свързани материали
Виж
Кръчмарско кюфте на скара
Шаран по селски
Шишчета по ловджийски
Телешки пържоли със сусам и соев сос
Филирана риба на скара
Шишчета от телешко сърце
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини