Начало » Новини » Страната
09.07.2025 г.

Кръчмарско кюфте на скара

Кръчмарско кюфте на скара

Омесваме каймата с нарязания на ситно лук, черен пипер, кимион и сол на вкус. Оформяме от сместа 5 питки, като в средата на питките правим вдлъбнатина. Във всяка вдлъбнатина слагаме по 1 с.л. от гъбите /които сме нарязали на ситно и сме задушили в маслото/ и по няколко парченца от нарязания на кубчета кашкавал. Затваряме отвора с кайма, внимателно разплескваме кюфтетата и ги изпичаме на силно сгорещена скара.

Продукти за 5 кюфтета: 500 г кайма /смес/, 1 малка глава лук, 100-150 г гъби /пресни или стерилизирани/, 2 с.л. краве масло, 50 г кашкавал, кимион, черен пипер, сол.

Кръчмарско кюфте на скара
11579
 

Последни материали
Виж
Ветеринарят на Аграрния университет в Пловдив
Вучков: Без ваксинация срещу шарка до 1 година овцевъдството ще бъде погубено
Есента започва битка срещу планираните тавани на ЕК
Новата ОСП ще намали към 72% от субсидиите за площ у нас
Вижте насоките
Подавате заявления за агроекология и биоземеделие до 30 септември
Покана
Петият конгрес на ветеринарните лекари ще се проведе на 14 и 15 ноември на „Боровец“
Важно е да се знае
Агенцията по кадастър има пряк достъп до имотния регистър
Пазители на традициите
Сирене в стомна и крутмач – възродени от семейна ферма от Хасковско
Свързани материали
Виж
Кюфтета в пръстени гювечета
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Кюфтета яхния
Кюфтета от тиквички и патладжани
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Кюфтета от картофи и ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини