Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Шаран по селски

Синор.БГ / 15.07.2015 г.

Почистваме шарана, измиваме и го натриваме обилно с черен пипер и сол. Нарязваме го на порции напречно на гръбнака и го оставяме 2 часа в хладилника. Изпичаме парчетата риба на скара и отстраняваме костите. Приготвяме соса като задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаните чушки, обелените и настъргани домати, счукания чесън и целите люти чушлета. Слагаме зрънцата черен пипер и бахар и варим 10-15 мин на тих огън. Накрая поръсваме с наситнен пресен магданоз и тарос. Разпределяме рибата в чинии и заливаме порциите с така приготвения сос.

Продукти: 1 шаран (около 2 кг), 7-8 глави лук, 3 глави чесън, 3 домата, 3 чушки, 2 люти чушлета, 1 ч.ч. олио, 10 зърна черен пипер, 3 зърна бахар, връзка магданоз, тарос, смлян черен пипер, сол.

Шаран по селски
12631
 

Последни материали
Виж
Турция изплати над 180 милиона лева помощи за фермерите
Ново огнище на нодуларен дерматит по говедата във Франция
Задържаха камион с кози без ушни марки
Дроб на скара с пушени гърди
Инвестиции за развитие на земеделието и културата в пограничните региони на България, Сърбия и Северна Македония
Подписано е писмо за намерения за вноса на 3,6 милиона тона
Тайван ще закупи пшеница за над 1 милиард долара от САЩ за 4 години
Свързани материали
Виж
Риба плакия
Отличници
Близо половината от бюджета на рибарската програма ще се договори до края на годината
Турция откри риболовния сезон 2025-2026, очаква се износа да достигне 2 милиарда долара
Пазарните тенденции в селското стопанство през следващото десетилетие
ДФЗ плати над 1,6 милиона лева за четири рибарски проекта
Зеленски подписа закон, за изравняване на Украйна до европейските стандарти в рибарството и аквакултурите
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини