Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Шишчета от телешко сърце

Синор.БГ / 17.04.2015 г.

Срязваме телешкото сърце на 2 половини, измиваме го, почистваме от жилките и го нарязваме на кубчета подходящи за нанизване на шиш. Приготвяме марина от пресования чесън, чушките, лютите чушлета, оцета и сол на вкус и пускаме в нея парчетата сърце. Оставаме така  за 24 часа в хладилника. След това отцеждаме месото, нанизваме на шишове и слагаме върху намаслена скара. С дървена лъжица разбивамев купа продуктите за соса. Нареждаме в чиния изпечените шишчета и ги поливаме със соса.

Продукти: 1 телешко сърце, 4 скилидки счукан чесън, 3 ситно нарязани зелени чушки, 2 ситно нарязани люти чушлета, сол, 1 ч.ч. оцет;

Продукти за соса – 2 к. ч. зехтин, сока от 1 лимон, 1 с.л. оцет, 1 настъргана глава лук, 1 ч.л. лют червен пипер.

Шишчета от телешко сърце
17174
 

Последни материали
Виж
Директни плащания
ДФЗ преведе и 43 млн. лв. по НАТУРА 2000 – последно плащане за 2025 г.
Ще има втори транш
По-голямата част от помощта за акциза върху горивата е изплатена
Мащабен митинг срещу институциите
Водни оръдия и газ срещу фермерите в Брюксел
Най-ниска в последните 5 години
Аграрен доклад 2025: Брутната добавена стойност в сектора падна до 2,7%
Наведнъж
На първо и второ четене депутатите приеха промени в Закона за защита на растенията
ОСП след 2028 г.
ЕС ще отпуска до 200 хил. евро на ферма за въвеждане на агроекологични мерки
Свързани материали
Виж
Говеждо с боб и прясно зеле
Пълнена печена тиква
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини