Срязваме телешкото сърце на 2 половини, измиваме го, почистваме от жилките и го нарязваме на кубчета подходящи за нанизване на шиш. Приготвяме марина от пресования чесън, чушките, лютите чушлета, оцета и сол на вкус и пускаме в нея парчетата сърце. Оставаме така за 24 часа в хладилника. След това отцеждаме месото, нанизваме на шишове и слагаме върху намаслена скара. С дървена лъжица разбивамев купа продуктите за соса. Нареждаме в чиния изпечените шишчета и ги поливаме със соса.
Продукти: 1 телешко сърце, 4 скилидки счукан чесън, 3 ситно нарязани зелени чушки, 2 ситно нарязани люти чушлета, сол, 1 ч.ч. оцет;
Продукти за соса – 2 к. ч. зехтин, сока от 1 лимон, 1 с.л. оцет, 1 настъргана глава лук, 1 ч.л. лют червен пипер.