Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.04.2015 г.

Телешки пържоли със сусам и соев сос

Загряваме сусамовото семе без мазнина в тиган с дебело дъно за около 3-4 мин, след което го стриваме в хаванче. Нарязваме месото с остър нож на тънки пържоли и го поръсваме с половината сусам, соевия сос и ситно нарязаните чесън и лук. Похлупваме съда и го оставяме в хладилника за 2 часа. След това намазваме пържолите с олио и ги печем по няколко минути от всяка страна на предварително загрята скара. Поръсваме готовите пържоли с останалия сусам и ги сервираме със гарнитура ориз или зелена салата.

Продукти: 600 г телешко филе, 40 г сусамово семе, 130 мл соев сос, 2-3 скилидки чесън, 4 стръка пресен лук, 3 с.л. олио.

Телешки пържоли със сусам и соев сос
7355
 

Последни материали
Виж
Наредба на 4 министерства
Разрешават се палатки, кемпери и каравани извън къмпингите
ДФЗ отваря втори прием по четири интервенции за лозари за 2025 година
България притежава утвърдени традиции в създаването на автентични занаятчийски продукти, които са национално богатство
За детски заведения в общината
Свищов пусна поръчка за доставки на над 65 хил. тона пресни плодове и зеленчуци
Слабият внос допринася за повишаване на риска от недостиг на вътрешния пазар
Египет не успява да изкупи планираните количества пшеница от местните фермери
ПВУ
Историческо събитие: На 3 юли пускат отсечката от Мездра до Ботевград
Свързани материали
Виж
Наука и бизнес
Учени отглеждат лабораторно наденички и пържоли за бургерите от животински клетки
След млекоматите идва ред на автоматичните продажби на месни продукти
Автомати за пържоли и наденички ще се появят в Париж
Леко селско италианско ястие
На трапезата за Никулден
Пържоли от шаран с гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини