Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Телешки пържоли със сусам и соев сос

Синор.БГ / 20.04.2015 г.

Загряваме сусамовото семе без мазнина в тиган с дебело дъно за около 3-4 мин, след което го стриваме в хаванче. Нарязваме месото с остър нож на тънки пържоли и го поръсваме с половината сусам, соевия сос и ситно нарязаните чесън и лук. Похлупваме съда и го оставяме в хладилника за 2 часа. След това намазваме пържолите с олио и ги печем по няколко минути от всяка страна на предварително загрята скара. Поръсваме готовите пържоли с останалия сусам и ги сервираме със гарнитура ориз или зелена салата.

Продукти: 600 г телешко филе, 40 г сусамово семе, 130 мл соев сос, 2-3 скилидки чесън, 4 стръка пресен лук, 3 с.л. олио.

Телешки пържоли със сусам и соев сос
7620
 

Последни материали
Виж
НАЗ не се бори за 5 лева, а за правила и закони
Вукодинов, НАЗ: Защо му е на министъра Закон за браншовите организации, след като 30 го подкрепят?
Интервю с д-р Бранимир Синапов
Груповото отглеждане е най-доброто, клетките остават в миналото
Заради пролетните слани
Резервът на ЕС отпуска за земеделци от 5 държави, сред които България, 50 млн. евро
Защо морковите растат деформирани и безвкусни?
Спадът при зърното е с една трета, при селскостопанската продукция гони 40 на сто
Украйна изнесе едва 61 000 тона царевица през септември
Предстоят разговори
Росен Желязков: Оставката на министър Тахов не е на дневен ред
Свързани материали
Виж
Наука и бизнес
Учени отглеждат лабораторно наденички и пържоли за бургерите от животински клетки
След млекоматите идва ред на автоматичните продажби на месни продукти
Автомати за пържоли и наденички ще се появят в Париж
Леко селско италианско ястие
На трапезата за Никулден
Пържоли от шаран с гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини