Начало » Новини » Страната

Пастет от дроб с маслини

Синор.БГ / 25.05.2025 г.
Пастет от дроб с маслини

В сгорещеното масло задушаваме почистения от сухожилията и ципите черен дроб заедно с нарязания на тънки филийки лук. Оставяме сместа да изстине и я прекарваме на месомелачка или пасатор. Прибавяме фъстъченото масло и по желание счукан чесън. Сваряваме яйцата и ги нарязваме на по-дебели колелца. Внимателно отстраняваме жълтъка и пълним белтъците с пастета. В средата слагаме по една маслина като на мястото на костилката слагаме парченце маринована чушка. Подреждаме кръгчетата в салатиера, отгоре наръсваме с настърган жълтък и с останалите нарязани на ивички маслини. Украсяваме с клончета магданоз.

Продукти: 500 г телешки черен дроб, 2 малки главички лук, 3 яйца, 16 едри черни маслини, 3 зелени маслини, 3 с.л. фъстъчено масло, 2 с.л. краве масло, сол, чесън

Пастет от дроб с маслини
3286
 

Последни материали
Виж
1,5% ще се удържат от директните плащания
Г. Тахов: С кампания 2026 г. стартира Взаимоспомагателният фонд, с който ще оперира ДФЗ
Започна агросеминарът на НАЗ
Илия Проданов: Имаме нужда от кардинални промени в общуването с държавата
Предколедно
Акцизът на горивата ще се плати до 20 декември
Цените се стабилизират около и под 250 долара за тон с включен транспорт
Вносителите на фуражна царевица в Южна Корея пробват и частни сделки
Протест
Подкарали трактори, фермери от Полша настояват за минимални изкупни цени
Клиничните изследвания са с най-голям бюджет
С над 8 млн. лв. са увеличени средствата за профилактика и надзор на животните
Свързани материали
Виж
Брюкселски пастет
Рибен пастет
Пикантен гъбен пастет
Телешки пастет
Пастет от телешки дроб с маслини
Английски пилешки пастет
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини