Начало » Новини » Страната
25.05.2025 г.

Пастет от дроб с маслини

Пастет от дроб с маслини

В сгорещеното масло задушаваме почистения от сухожилията и ципите черен дроб заедно с нарязания на тънки филийки лук. Оставяме сместа да изстине и я прекарваме на месомелачка или пасатор. Прибавяме фъстъченото масло и по желание счукан чесън. Сваряваме яйцата и ги нарязваме на по-дебели колелца. Внимателно отстраняваме жълтъка и пълним белтъците с пастета. В средата слагаме по една маслина като на мястото на костилката слагаме парченце маринована чушка. Подреждаме кръгчетата в салатиера, отгоре наръсваме с настърган жълтък и с останалите нарязани на ивички маслини. Украсяваме с клончета магданоз.

Продукти: 500 г телешки черен дроб, 2 малки главички лук, 3 яйца, 16 едри черни маслини, 3 зелени маслини, 3 с.л. фъстъчено масло, 2 с.л. краве масло, сол, чесън

Пастет от дроб с маслини
501
 

Последни материали
Виж
Турция изплати над 3 милиарда лири на турските фермери
Градушка смаза села в община Нова Загора
Пастет от дроб с маслини
Доклад на Синор.БГ
През седмицата бързи стъпки към фермерски фалити
Доц. Малчев с препоръки към стопаните със 100% щети
Три сорта череши на Овощарския институт в Пловдив са с под 50% измръзване и са ... вкусни
„Анисийд“ впечатли китайците с български тинктури от растения отгледани с алелопатия
Свързани материали
Виж
Брюкселски пастет
Рибен пастет
Пикантен гъбен пастет
Телешки пастет
Пастет от телешки дроб с маслини
Английски пилешки пастет
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини