Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.12.2024 г.

Боб с кисело зеле

Боб с кисело зеле

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода, към която сме прибавили 1-2 с.л. олио. В останалото олио задушаваме ситно нарязаните лук и зеле. Щом зелето поомекне, прибавяме сварения боб, зачервяваме с пипера и изсипваме ястието в тавичка. Печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със стрит сух джоджен.

Продукти за 4-5 порции: 1 кисела зелка, 1 ч.ч. зрял боб, 150 мл олио, 2 глави лук, 1 ч.л. червен пипер, джоджен, сол.

Боб с кисело зеле
53842
 

Последни материали
Виж
С малко над литър концентрат пръскам 5 дка за три часа
Рангел Янакиев: Колесната пръскачка за хербициди Манкар-Рол замени 5 работници, изплати се за 6 месеца
Заради огнищата на чума по дребните преживни животни
Забраниха износа на овце и кози от Румъния за ЕС до края на септември
Зърното от Украйна е скъпо за турските купувачи, макар и с 5-10 долара на тон
Половината квота за внос на царевица в Турция с ниско мито не е запълнена
Със сигурност ще се стигне до увеличение на цената на меда тази година
Студовете през април ще понижат добивите от пролетния мед в Добруджа
Метеорологичните условия нанесоха тежък удар и на производството
Потреблението на вино в света е на най-ниското си ниво от над 60 години
Лошо време спря полските дейности за седмица, но увеличи запасите от влага
Сеитбата на пролетните култури в Украйна върви със значително закъснение
Свързани материали
Виж
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Пълнени чушки с боб и орехи
Празничен фасул
Зрял фасул с праз и маслини
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини