Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.12.2024 г.

Боб с кисело зеле

Боб с кисело зеле

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода, към която сме прибавили 1-2 с.л. олио. В останалото олио задушаваме ситно нарязаните лук и зеле. Щом зелето поомекне, прибавяме сварения боб, зачервяваме с пипера и изсипваме ястието в тавичка. Печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със стрит сух джоджен.

Продукти за 4-5 порции: 1 кисела зелка, 1 ч.ч. зрял боб, 150 мл олио, 2 глави лук, 1 ч.л. червен пипер, джоджен, сол.

Боб с кисело зеле
39772
 

Последни материали
Виж
Зам. министрите на земеделието Янислав Янчев и Иван Капитанов
От МЗХ обещават кампанията за директни плащания да приключва отново на 9 юни
Ръстът е сдържан от поевтиняването на културата на международните пазари
Изкупните цени на царевицата в Украйна продължават да се повишават
Сухото време даде възможност на фермерите в Европа да довършат сеитбата
Есенниците в части от България и Румъния не са достатъчно закалени
БАБХ
Потушено е огнище на шарка по овцете в Кърджалийско
Индикативен график
Започва прием на проекти на фермерските групи и организации
От днес до 21 декември в Букурещ се провежда голям фермерски „Коледен панаир“
Свързани материали
Виж
Пълнени чушки с боб и орехи
Празничен фасул
Зрял фасул с праз и маслини
Зрял фасул с ориз по чирпански
Зрял фасул в гювечета
Зрял фасул със сланина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини