Смиламе хряна, сладките и люти пиперки, чесъна, зелените подправки и кориандъра. Избираме малки зелени домати, за да влизат лесно в гърлото на буркана. Откъм дръжката правим разрез на всеки домат и слагаме от пълнежа (на върха на ножа). Доматите нареждаме плътно в 3-литрови буркани и ги заливаме с врялата марината. След 5 минути изливаме течността, кипваме и отново наливаме в бурканите. Затваряме с капачки и съхраняваме на тъмно и студено място.
Продукти: 5-6 килограма зелени доматчета, 3 корена хрян, 3-4 червени пиперки, 400 г чесън, 5-6 люти чушлета, кориандър, 1 връзка копър, 1 връзка магданоз; За маринатата: 400 г захар, 200 г сол, 250 мл бял винен оцет, 4 л вода.