Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.05.2020 г.

Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на едро, след което го бланшираме, като го потапяме няколко пъти последователно в топла и студена вода. Когато водата заври, пущаме едно по едно топчетата и ги оставяме да се варят на силен огън 20 мин. Пет минути преди да я отстраним от огъня, добавяме спанака, останалата сол и олиото. Готовата супа пресипваме в дълбока купа и сервираме гореща.

Продукти: 150 г кайма, 500 г спанак, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. олио, 2 щипки смлян джинджифил, 1-2 зърна анасон.

Супа от кайма и спанак
935

Последни материали
Виж
Постановление 70 за защита на родните стоки
В супермаркетите ще се допуска кисело мляко само с до 1,6 процента сухо мляко
Коронавирусът въздейства и върху потреблението на плодове в света
Производителите на ябълки са изправени пред редица нетипични проблеми
След заработилия през септември CHEMGAS Slobozia
Donau Chem подновява производството на торове в Турну Мъгуреле
На още над 800 000 хектара са отчетени частични увреждания
Над 45 000 хектара с есенници са пропаднали в житницата на Русия
Предприемат се действия за регулиране на броя на дивите животни
Руски мечки нападнаха телета в обор и изплашиха работещи по газопровод
Местните производители обаче са пренебрегнати за сметка на вноса
Търсенето на яйца и птиче месо във Великобритания расте от началото на карантината
Свързани материали
Виж
Супа от телешко месо с домати и ориз
Супа от лапад
Супа-гулаш от кайма с ориз
Супа от телешко месо с домати и ориз
Фермерски пазари
Топла супа на фермерския пазар в София
Зимна супа от фасул
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам