Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.05.2020 г.

Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на едро, след което го бланшираме, като го потапяме няколко пъти последователно в топла и студена вода. Когато водата заври, пущаме едно по едно топчетата и ги оставяме да се варят на силен огън 20 мин. Пет минути преди да я отстраним от огъня, добавяме спанака, останалата сол и олиото. Готовата супа пресипваме в дълбока купа и сервираме гореща.

Продукти: 150 г кайма, 500 г спанак, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. олио, 2 щипки смлян джинджифил, 1-2 зърна анасон.

Супа от кайма и спанак
12560
 

Последни материали
Виж
Институт по метеорология и хидрология
Унищожителни бури връхлетяха страната от Банско до Шипка – и днес жълт код за порои в 12 области
338 животновъди получиха за пасторализъм над 4,2 млн. лв.
По време на годишната конференция на EUSTAFOR в Полша
Ръководителите на държавните гори в Европа обмениха опит в стопанисването на горите
В очакване на отговор
Биофермерите искат среща с министър Тахов – заместиците му не решават проблема им
Предвидени са 2 срока на доставка между 20 юли и 31 август
Египет провежда търг за внос на 40 000 тона растителни масла
Йордания най-накрая се прежали да си купи скъпа пшеница, но не българска
Родната пшеница е сред победителите и на търга в Тунис
Свързани материали
Виж
Български борш
Доматена кремсупа с макарони
Празена чорба със зелев сок
Български борш
Оризова супа от овче месо
Картофена супа със сирене
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини