Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.04.2020 г.

Бобарник

Бобарник

Сваряваме боба и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме. От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка. Към нея прибавяме ориза и малко от бобената вода. Щом оризът набъбне и водата се изпари, сипваме го при сварения боб. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Заливаме с 2,5 ч.ч. от бобената вода, поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз, джоджен и девисил и запичаме в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. зрял боб, 1 ч.ч. ориз, 2 глави лук, 1 морков, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, девисил, джоджен, сол.

Бобарник
17260
 

Последни материали
Виж
Малките общини кандидатстват за наградите „Нов европейски Баухаус“ 2025 г.
Одит на Европейската сметна палата:
България няма грешки при усвояването на евросредства в земеделието и природните ресурси
Допълнителни точки получават проектите на жени и млади предприемачи
Обсъдиха критериите за подбор по приема за неземеделски дейности
Статистика
Най-малко смейни фирми има в Търговищко, най-много - в София и Пловдив
Изтеглиха копитните животни и продукти от преработката им от Зелената седмица
Шапът ще свие рязко износа на месо и мляко от Германия извън ЕС
Предстоящо
Форум за иновациите във фермата е във фокуса на АГРА 2025
Свързани материали
Виж
Сарми с боб
Пълнени чушки с боб и орехи
Празничен фасул
Зрял фасул с праз и маслини
Зрял фасул с ориз по чирпански
Зрял фасул в гювечета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини