Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.12.2024 г.

Зрял фасул с праз и маслини

Зрял фасул с праз и маслини

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме и поръсваме с черен пипер. В тавичка разстиламе половината от сварения и отцеден боб. Върху него разпределяме праза, а отгоре нареждаме маслините. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. зрял фасул, 5 стръка праз, 10-15 маслини, 1ч.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и маслини
14949
 

Последни материали
Виж
Жътвата в Украйна напредва
Дефицит и високи цени на слънчогледово масло в Украйна
Истории за успеха: Данаил Иванов, който вярва в силата на екипа и успешното партньорство
Интервю с Найден Димитров
Нов срив от 20 на сто и при реколата от малини, късните сортове вече са на пазара
Въвежда се Взаимоспомагателния фонд
С промени в Закона за подпомагане на земеделците ще се инвентаризират оранжерии, парници и градини
В областта няма огнища на шарка и син език, но контролът е засилен
Суша и болести докараха животновъди в Монтанско до ръба на оцеляването
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини