Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.12.2024 г.

Зрял фасул с праз и маслини

Зрял фасул с праз и маслини

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме и поръсваме с черен пипер. В тавичка разстиламе половината от сварения и отцеден боб. Върху него разпределяме праза, а отгоре нареждаме маслините. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. зрял фасул, 5 стръка праз, 10-15 маслини, 1ч.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и маслини
13870
 

Последни материали
Виж
Секторът на дребен рогат добитък се срива
Българското месо от овце и кози е по-малко от това, което внасяме
През октомври 2025 г.
МС одобри споразумение за конференцията за винен туризъм в Пловдив
Боб чорба с киселец
Предложението е на една от браншовите организации
Фермери благодарят на администрацията за корекциите във влажните зони
Какви цветя да засадим до краставиците за по-добра реколта
Аграрен университет – Пловдив
Запишете се на безплатен курс за летни резитби!
Свързани материали
Виж
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Бобена плакия
Празничен фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини