Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.12.2024 г.

Зрял фасул с праз и маслини

Зрял фасул с праз и маслини

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме и поръсваме с черен пипер. В тавичка разстиламе половината от сварения и отцеден боб. Върху него разпределяме праза, а отгоре нареждаме маслините. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. зрял фасул, 5 стръка праз, 10-15 маслини, 1ч.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и маслини
10348
 

Последни материали
Виж
БАБХ
Потушено е огнище на шарка по овцете в Кърджалийско
Индикативен график
Започва прием на проекти на фермерските групи и организации
От днес до 21 декември в Букурещ се провежда голям фермерски „Коледен панаир“
Изслушване в парламента
Тахов: България очаква доклада на ЕК за чумата по овцете до края на деня
Предстоящо
От 20 до 22 декември посетете изложението „Моята Еко Коледа“ в Ларгото на София
ДФЗ изплати 122 млн. лв. обвързана подкрепа на 11 883 животновъди
Свързани материали
Виж
Празничен фасул
Зрял фасул с ориз по чирпански
Зрял фасул в гювечета
Зрял фасул със сланина
(Продължение)
Почвената обработка в борба с плевелите след прибиране на реколтата
Добруджански земеделски институт проведе демонстрационни обучения за фасул и слънчоглед
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини