Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зрял фасул с праз и маслини

Синор.БГ / 13.12.2024 г.
Зрял фасул с праз и маслини

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме и поръсваме с черен пипер. В тавичка разстиламе половината от сварения и отцеден боб. Върху него разпределяме праза, а отгоре нареждаме маслините. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. зрял фасул, 5 стръка праз, 10-15 маслини, 1ч.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и маслини
15547
 

Последни материали
Виж
За сезони 2025 и 2026 г.
Цената на поливната вода е утвърдена от Георги Тахов
Вносът е три пъти по-голям от експорта
С 21% е намалял за година българският износ на сирене и извара
Директор в в Европейската комисия
Милушев: Новата ОСП ще бъде проблем не за фермерите, а за администрацията
Благодарение на ръста на добивите при отглежданите в прериите култури
Канада прибра рекордни реколти от пшеница и рапица
При по-слабото предлагане и повишаването на цените на слънчогледовото масло
Слънчогледът в Украйна продължава постепенно да поскъпва
Само компании с 5000 служители ще продължат да ги следват
Над 80% от европейските фирми ще бъдат освободени от досегашните зелени правила
Свързани материали
Виж
Зрял фасул с тиква
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Зрял фасул с тиква
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини