Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Празничен фасул

Синор.БГ / 14.12.2024 г.
Празничен фасул

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплакваме и го варим 15-20 мин в нова вода. Сменяме водата и продължаваме да варим на умерен огън, докато фасулът омекне. Прибавяме нарязаните чушки, препечените люти чушлета, 1 цяла обелена глава лук и 2 с.л. олио. Малко преди фасулът да се свари напълно, слагаме ориз и другата глава лук, която сме нарязали много ситно и сме задушили в останалата мазнина и малко вода заедно с обелените и настъргани домати. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и варим боба още 15-20 мин на тих огън. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрит джоджен.

Продукти за 4-5 порции: 500 г зрял фасул, 1 к.ч. ориз, 4 червени чушки, 1-2 люти чушлета, 2-3 домата, 1 к.ч. олио, магданоз, сух джоджен, черен пипер, сол.

Празничен фасул
9349
 

Последни материали
Виж
Годишна конференция
На 21 и 22 ноември награждават фирмите от мебелната индустрия
Реколтата от царевицата е почти прибрана с 96 на сто ожънати площи
В добро до отлично състояние са почти всички посеви с есенно зърно във Франция
Установиха птичи грип във ферма с 40 000 кокошки носачки
Египет излезе на първо място сред клиентите с близо трикратен ръст
Украйна сви с 20 на сто износа на пшеница от началото на сезона
През 2026 и 2027 г. ставката ще е една
Отпадането на модулираната ставка при животни чака одобрението на ЕК
Очаква се становище на МФ
МЗХ: Законът за агрохранителната верига е приоритет за министър Тахов
Свързани материали
Виж
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Зрял фасул с тиква
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини