Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.12.2024 г.

Празничен фасул

Празничен фасул

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплакваме и го варим 15-20 мин в нова вода. Сменяме водата и продължаваме да варим на умерен огън, докато фасулът омекне. Прибавяме нарязаните чушки, препечените люти чушлета, 1 цяла обелена глава лук и 2 с.л. олио. Малко преди фасулът да се свари напълно, слагаме ориз и другата глава лук, която сме нарязали много ситно и сме задушили в останалата мазнина и малко вода заедно с обелените и настъргани домати. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и варим боба още 15-20 мин на тих огън. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрит джоджен.

Продукти за 4-5 порции: 500 г зрял фасул, 1 к.ч. ориз, 4 червени чушки, 1-2 люти чушлета, 2-3 домата, 1 к.ч. олио, магданоз, сух джоджен, черен пипер, сол.

Празничен фасул
7968
 

Последни материали
Виж
Лесотехнически университет
Аржентинският опит в no till земеделието ще бъде представен на 16 май в София
Продажбите на пестициди в ЕС са намалели с още 9% през 2023 г.
Възбранени са над шест тона храни с неизяснен произход
Разкриха незаконен обект за съхранение и преопаковане на млечни продукти
Гъсениците педомерки - напаст за овощни и горски видове!
В Евросъюза производството на пшеница скача с 11,4%
Рекордна реколта от пшеница в света през 2025/26 г.
Проекторешението е внесено в парламента
Университетът в Плевен ще разкрие Факултет по ветеринарна медицина
Свързани материали
Виж
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Бобена плакия
Зрял фасул с праз и маслини
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини