Стопяваме маста и пържим в нея нарязаното на хапки месо. Посоляваме и поръсваме с брашното. Прибавяме листенцата от целина и бульона. Оставяме на котлона да ври до омекване на месото. Когато месото омекне прибавяме ориза и оттегляме съда на тих огън. След 10 мин слагаме обелените и нарязани на едро домати. Варим супата още 20 мин, подправяме с виното, отстраняваме от огъня и посоляваме на вкус. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: 200-300 г телешко месо, 40-50 г свинска маса (за предпочитане през слънчогледово олио), 2-3 домата , 2-3 с.л. ориз, 2 клонки целина, 4-5 ч.ч. бульон, 1 ч.л. брашно, 1 к.ч. червено вино, магданоз, сол.