Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го изплакваме и сваряваме в малко количество вода. Поръсваме с олиото и червения пипер, наливаме зелевия сок и 4 ч.ч. прясна вода и кипваме на огъня. Прибавяме ориза, ситно нарязания праз и почистените от костилките маслини. Варим на умерен огън, докато ориза омекне. Накрая опитваме на сол (Внимавайте да не пресолите, обикновенно няма нужда от допълнителна сол) и подправяме с черен пипер на вкус.
Продукти: 1 ч.ч. зрял фасул, 1 к.ч. ориз, 2 стръка праз, 2-3 с.л. олио, 3 ч.ч. зелев сок, 15-20 маслини, 1 с.л. червен пипер, сол.