Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимна супа от фасул

Синор.БГ / 08.01.2020 г.
Зимна супа от фасул

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го изплакваме и сваряваме в малко количество вода. Поръсваме с олиото и червения пипер, наливаме зелевия сок и 4 ч.ч. прясна вода и кипваме на огъня. Прибавяме ориза, ситно нарязания праз и почистените от костилките маслини. Варим на умерен огън, докато ориза омекне. Накрая опитваме на сол (Внимавайте да не пресолите, обикновенно няма нужда от допълнителна сол) и подправяме с черен пипер на вкус.

Продукти: 1 ч.ч. зрял фасул, 1 к.ч. ориз, 2 стръка праз, 2-3 с.л. олио, 3 ч.ч. зелев сок, 15-20 маслини, 1 с.л. червен пипер, сол.

Зимна супа от фасул
13594
 

Последни материали
Виж
Кампания 2025
ДФЗ преведе и обвързаната подкрепа за животновъдите
МОСВ
Общините, които получават безвъзмезден достъп до минерални води през 2026 г.
Статистика
Високопланинските пасища и угарите в България рязко намаляват
Стари сортове могат да изчезнат
ЕК удря с бюрокрация малките производители на семена
При рапицата също е регистриран ръст за сметка на произведения ечемик
Великобритания увеличи реколтата от пшеница с разширяване на площите
Актуални данни на МЗХ
Над половината угари остават неизползвани, но ротацията при пшеницата се подобрява
Свързани материали
Виж
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Супа от телешка глава
Есенна супа
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Супа от кайма и спанак
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини