Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Есенна супа

Мая Асенова / 19.09.2025 г.
Есенна супа

Нарязваме зеленчуците на дребно. В отворена тенджера под налягане загряваме маслото и изпържваме в него магданозения корен и морковите. Прибавяме праза и целината и наливаме 4 ч.ч. вода. Кипваме течноста и варим 5-6 мин при отворена тенджера. След това прибавяме нарязаните на кубчета картофи, зелевите листа и гъбите. Посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Продукти за 4 порции: 2-3 картофа, 1 морков, 1 корен магданоз, 1 стрък праз, 1 глава целина, 2-3 зелеви листа, 5-6 гъби, 60 г краве масло, сол.

Есенна супа
442
 

Последни материали
Виж
По предложение на WWF
Още 2 700 декара в Софийско и Бургаско са обявени за защитени територии
Икономически загуби
Пожарът в Пирин нанесе щети за над 16 млн. лева
Есенна супа
МОСВ
Езерото Сребърна е спасено с преливане на милиони кубика вода от река Дунав
Заседанието ще се проведе на 22 и 23 септември
България ще защитава достатъчен бюджет за ОСП на Съвета на министрите в Брюксел
Условието е да са обединени в организации
Над 200 фермери ще имат шанс за финансиране с 9,5 млн. евро на къси вериги за доставки
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Супа от кайма и спанак
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини