Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Есенна супа

Мая Асенова / 19.09.2025 г.
Есенна супа

Нарязваме зеленчуците на дребно. В отворена тенджера под налягане загряваме маслото и изпържваме в него магданозения корен и морковите. Прибавяме праза и целината и наливаме 4 ч.ч. вода. Кипваме течноста и варим 5-6 мин при отворена тенджера. След това прибавяме нарязаните на кубчета картофи, зелевите листа и гъбите. Посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Продукти за 4 порции: 2-3 картофа, 1 морков, 1 корен магданоз, 1 стрък праз, 1 глава целина, 2-3 зелеви листа, 5-6 гъби, 60 г краве масло, сол.

Есенна супа
2845
 

Последни материали
Виж
25 хил. ще бъдат заличени
Швейцария ще намали броя на кравите заради митата на САЩ
Новият Tow and Blow 650i – мобилна защита от слана, вече достъпна на българския пазар
Рестарт на спора за ваксинация
Депутат поиска с 12 въпроса отговори за шарката по овце
Международният съвет по маслините се събира на 20 ноември в Кордоба
Хипоглицин А в пасищата: риск за млечните животни и качеството на млякото
Къде е Стратегията за поливането?
Земеделската комисия в парламента гледа Бюджет 26: Ще поиска ли пари за напояване?
Свързани материали
Виж
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Супа от телешка глава
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Супа от кайма и спанак
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини