Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Супа от телешка глава

Мая Асенова / 15.10.2025 г.
Супа от телешка глава

Разсичаме телешката глава на 3-4 парчета, заливаме ги със студена вода и слагаме да се варят. Щом водата възври, посоляваме. (ако бързате може да сварите главата в тенджера под налягане и после да довършите рецептата). След 1 час прибавяме лука, морковите, целината и дафиновия лист.  Когато месото започне да се отделя от костите, обираме го и го нарязваме, а бульона прецеждаме и отново слагаме на огъня.

Щом бульонът възври, прибавяме обелените, изчистени от семето и настъргани домати. След 10-15 мин прибавяме нарязаното месо и оставяме да възври. Застройваме супата с яйцето и киселото мляко и поръсваме с черен пипер.

Продукти за 4-6 порции: 1 телешка глава /около 1 кг/, 1 глава лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 5-6 домата, 1 дафинов лист, 1 яйце, 1 ч.ч. кисело мляко, черен пипер, сол.

Супа от телешка глава
480
 

Последни материали
Виж
Фермата е известна с отличната селекция на стадото
Асеница-96 инсталира роботи в нов модерен обор с 324 млечни крави
Политически игри
Държавното управление стопира – отложени заседания и на парламента, и на правителството
Турция напръска с инсектициди над 1 милион домакинства
Супа от телешка глава
Гръцките фермери няма да получат пари докато не приключи разследването на OLAF
Сливите с най-висока ставка
Заявления за помощ заради измръзвание и слани се подават до 5 ноември
Свързани материали
Виж
Есенна супа
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Супа от кайма и спанак
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини