Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.12.2019 г.

Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на едро, след което го бланшираме, като го потапяме няколко пъти последователно в топла и студена вода. Когато водата заври, пущаме едно по едно топчетата и ги оставяме да се варят на силен огън 20 мин. Пет минути преди да я отстраним от огъня, добавяме спанака, останалата сол и олиото. Готовата супа пресипваме в дълбока купа и сервираме гореща.

Продукти: 150 г кайма, 500 г спанак, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. олио, 2 щипки смлян джинджифил, 1-2 зърна анасон.

Супа от кайма и спанак
17023
 

Последни материали
Виж
Украйна увеличи безвъзмездната помощ за фермерите от прифронтовите райони
МОСВ и МЗХ преговарят
Номинацията на пасищното ни животновъдство за списък на Юнеско не отваря високите пасища
Община Ихтиман записва гражданите за безплатни компостери
Малко повече от една трета от общото производство на аквакултури в ЕС са миди
Турция спира износа на лимони
Азот, фосфор, калий – признаци за недостиг или излишък при разсада
Свързани материали
Виж
Супа от кайма и спанак
Палак чавал (Индия)
Йордан Чергаров - един от изложителите на АГРА 2022
Модерно мислещите земеделци печелят с качество
Време е за сеене на спанак
Спанак за късна пролет се сее през октомври
За работливите
Какви зеленчуци можете да засеете през август
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини