Начало » Новини » Страната
12.10.2023 г.

Палак чавал (Индия)

Палак чавал (Индия)

В сгорещената мазнина на слаб огън запържваме кориандъра и дафиновите листа. Прибавяме ориза и при непрекъснато бъркане пържим, докато стане прозрачен. Прибавяме ситно нарязания спанак, наливаме врящата вода и посоляваме. Кипваме ястието, захлупваме и варим 20 минути на слаб огън. Малко преди да отстраним от огъня прибавяме фъстъците. Сервираме ястието поръсено с черен пипер.

Продукти за 4 порции: 350 г ориз, 250 г спанак, 4-5 ч.ч. вода, 1-2 с.л. олио, 30 г пържени фъстъци, 1 ч.л. смлян кориандър, 1-2 дафинови листа, 8-10 зърна черен пипер, сол.

Палак чавал (Индия)
2955
 

Последни материали
Виж
Агне, пълнено с боб
Винетка може да бъде купена до 30 календарни дни преди датата на нейната активация
Винетки на старите цени можете да купите до 30 април
САЩ заплаши Мексико с нови селскостопански мита, ако не разреши пръскане срещу смъртоносна муха
Решение на Конституционния съд
Отпадат лесните разрешителни за изграждане на солари в нивите
След валежите
На растителнозащитния фронт става опасно горещо!
След значителни промени при вносителите извън основния клиент ЕС
Износът на яйца от Украйна нарасна двойно през първото тримесечие
Свързани материали
Виж
Гювеч с домати и ориз
Принудени са да съкращават площите
Оризопроизводителите готвят протест заради дефицита на поливна вода
Гювеч с ориз и лукчета
С възможност за обратното му изкупуване от браншовите организации
Япония ще освободи за пръв път ориз от резерва заради високите цени
Сривът е с 200 евро за тон
Изкупната цена на ориза в Португалия падна под себестойността му
Празничен фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини