Начало » Новини » Страната
12.10.2023 г.

Палак чавал (Индия)

Палак чавал (Индия)

В сгорещената мазнина на слаб огън запържваме кориандъра и дафиновите листа. Прибавяме ориза и при непрекъснато бъркане пържим, докато стане прозрачен. Прибавяме ситно нарязания спанак, наливаме врящата вода и посоляваме. Кипваме ястието, захлупваме и варим 20 минути на слаб огън. Малко преди да отстраним от огъня прибавяме фъстъците. Сервираме ястието поръсено с черен пипер.

Продукти за 4 порции: 350 г ориз, 250 г спанак, 4-5 ч.ч. вода, 1-2 с.л. олио, 30 г пържени фъстъци, 1 ч.л. смлян кориандър, 1-2 дафинови листа, 8-10 зърна черен пипер, сол.

Палак чавал (Индия)
2634
 

Последни материали
Виж
Бюджетът от над 70 млн. лв. за 2024 г. ще бъде разпределен между над 8000 тютюнопроизводители
Съветът по тютюна гласува ставките по преходната национална помощ
Зърнената мафия в Украйна изнудва при издаване на фитосанитарни сертификати*
Министерство на иновациите и растежа
Начало на информационната кампания за иновации в малките и средни предприятия
Турският президент Реджеп Ердоган се обяви за възобновяване на „зърнената сделка“
Министърът на енергетика Жечо Станков
Приоритет на държавата са инвестициите в солари за домакинствата
Българска роза отчете ръст на продажбите на гюлово масло
Свързани материали
Виж
Сривът е с 200 евро за тон
Изкупната цена на ориза в Португалия падна под себестойността му
Празничен фасул
Зрял фасул с ориз по чирпански
Цената на ориза се покачва
Япония залага на топлоустойчеви сортове ориз, жегата нарушава натрупването на нишесте в зърната
Русия продължи наложените ограничения върху износа на ориз и оризова каша
Предстоящо
По „Хоризонт“ всяка неделя ще има предаване за туризъм, включително за селски къщи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини