Начало » Новини » Страната
12.10.2023 г.

Палак чавал (Индия)

Палак чавал (Индия)

В сгорещената мазнина на слаб огън запържваме кориандъра и дафиновите листа. Прибавяме ориза и при непрекъснато бъркане пържим, докато стане прозрачен. Прибавяме ситно нарязания спанак, наливаме врящата вода и посоляваме. Кипваме ястието, захлупваме и варим 20 минути на слаб огън. Малко преди да отстраним от огъня прибавяме фъстъците. Сервираме ястието поръсено с черен пипер.

Продукти за 4 порции: 350 г ориз, 250 г спанак, 4-5 ч.ч. вода, 1-2 с.л. олио, 30 г пържени фъстъци, 1 ч.л. смлян кориандър, 1-2 дафинови листа, 8-10 зърна черен пипер, сол.

Палак чавал (Индия)
2729
 

Последни материали
Виж
Заради слабата слънчогледова реколта и сдържаните продажби от фермерите
Износът на високоолеиново слънчогледово масло от Украйна е на 7-годишно дъно
Спадът в средния надой натисна производството на мляко през януари
Млечните ферми в САЩ са намалели с 5 на сто през миналата година
Унгарското правителство търси споразумение с веригите за ограничаване на цените на храните
Работи се по 28 нови противоградни площадки
Тахов: С 2 милиона и половина декара могат да се увеличат напяваните площи в страната
Чили кон карне
В Гърция тръгват проекти за 135 милиона евро за преработка на селскостопански продукти
Свързани материали
Виж
С възможност за обратното му изкупуване от браншовите организации
Япония ще освободи за пръв път ориз от резерва заради високите цени
Сривът е с 200 евро за тон
Изкупната цена на ориза в Португалия падна под себестойността му
Празничен фасул
Зрял фасул с ориз по чирпански
Цената на ориза се покачва
Япония залага на топлоустойчеви сортове ориз, жегата нарушава натрупването на нишесте в зърната
Русия продължи наложените ограничения върху износа на ориз и оризова каша
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини