Начало » Новини » Страната
12.10.2023 г.

Палак чавал (Индия)

Палак чавал (Индия)

В сгорещената мазнина на слаб огън запържваме кориандъра и дафиновите листа. Прибавяме ориза и при непрекъснато бъркане пържим, докато стане прозрачен. Прибавяме ситно нарязания спанак, наливаме врящата вода и посоляваме. Кипваме ястието, захлупваме и варим 20 минути на слаб огън. Малко преди да отстраним от огъня прибавяме фъстъците. Сервираме ястието поръсено с черен пипер.

Продукти за 4 порции: 350 г ориз, 250 г спанак, 4-5 ч.ч. вода, 1-2 с.л. олио, 30 г пържени фъстъци, 1 ч.л. смлян кориандър, 1-2 дафинови листа, 8-10 зърна черен пипер, сол.

Палак чавал (Индия)
2559
 

Последни материали
Виж
Документирано със спътникови снимки в разследване на Bellingcat
Руските окупатори карат украинското зърно на хутите в Йемен
За зърнените култури като цяло увеличението е с 6 на сто, при рапицата – 2,3 на сто
Германия разшири с 12 на сто площите с есенна пшеница
Създават експертен съвет за обсъждане на особеностите
Осигуряват изследвания вместо обезщетения за болните овце от Меди-Висна
Чери домати от Италия са причинили епидемията от салмонела в ЕС
За социални заведения в община Хасково
Пчеларско сдружение дари 150 килограма мед за поредна година
Промени в наредбата за превоз на непреработена земеделска продукция
Свързани материали
Виж
Празничен фасул
Зрял фасул с ориз по чирпански
Цената на ориза се покачва
Япония залага на топлоустойчеви сортове ориз, жегата нарушава натрупването на нишесте в зърната
Русия продължи наложените ограничения върху износа на ориз и оризова каша
Предстоящо
По „Хоризонт“ всяка неделя ще има предаване за туризъм, включително за селски къщи
Решения на ЕК
Бюджетът на ЕС за иновации в екология и цифров преход се увеличава с още 1,4 милиарда евро
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини