Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.09.2019 г.

Туршия от пържени патладжани

Туршия от пържени патладжани

Измитите патладжани обелваме и режем на филии с дебелина 1 см. Посоляваме ги и оставяме 2 часа да се отцедят. След това ги изпържваме в гореща мазнина. Оставяме патладжаните да се отцедят и да изстинат. Нареждаме ги плътно в буркани, като помежду им слагаме скилидки чесън, ситно нарязан магданоз, щипка сол, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и бахар. Най-отгоре наливаме малко олио. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.

Продукти: 3 кг патладжани, 200 г чесън, 2 връзки магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. бахар, 2-3 дафинови листа, 2-3 с.л. сол, 300 мл олио.

Туршия от пържени патладжани
16870
 

Последни материали
Виж
Бюджетът от над 70 млн. лв. за 2024 г. ще бъде разпределен между над 8000 тютюнопроизводители
Съветът по тютюна гласува ставките по преходната национална помощ
Зърнената мафия в Украйна изнудва при издаване на фитосанитарни сертификати*
Министерство на иновациите и растежа
Начало на информационната кампания за иновации в малките и средни предприятия
Турският президент Реджеп Ердоган се обяви за възобновяване на „зърнената сделка“
Министърът на енергетика Жечо Станков
Приоритет на държавата са инвестициите в солари за домакинствата
Българска роза отчете ръст на продажбите на гюлово масло
Свързани материали
Виж
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Консерва патладжани по балкански
За зимата
Мариновани пържени пиперки и патладжани
Туршия от патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини