Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.09.2019 г.

Туршия от пържени патладжани

Туршия от пържени патладжани

Измитите патладжани обелваме и режем на филии с дебелина 1 см. Посоляваме ги и оставяме 2 часа да се отцедят. След това ги изпържваме в гореща мазнина. Оставяме патладжаните да се отцедят и да изстинат. Нареждаме ги плътно в буркани, като помежду им слагаме скилидки чесън, ситно нарязан магданоз, щипка сол, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и бахар. Най-отгоре наливаме малко олио. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.

Продукти: 3 кг патладжани, 200 г чесън, 2 връзки магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. бахар, 2-3 дафинови листа, 2-3 с.л. сол, 300 мл олио.

Туршия от пържени патладжани
15704
 

Последни материали
Виж
Внимание! Затвор за търговия и употреба на неразрешени продукти за растителна защита
Заради достигането на пределните количества за доставка през годината
Производителите на захар в Украйна молят за спешно спиране на износа за ЕС
Разширението при пролетните зърнени култури обаче гони 20 на сто
Германия е свила площите със засетите през есента пшеница и рапица
Според резултатите от втора министерска проверка за по-малко от месец
В Монтанско чистят незаконните сметища и откриват нови
Имотът е с обща площ от 8378 квадратни метра с няколко производствени сгради
Продават за над 1 милион лева ипотекиран фуражен завод в Пловдивско
На месечна и годишна база през април и първите 4 месеца на годината
Износът на мед от Украйна нараства стремително
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Патладжани с чесън и лук
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини