Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.09.2019 г.

Туршия от пържени патладжани

Туршия от пържени патладжани

Измитите патладжани обелваме и режем на филии с дебелина 1 см. Посоляваме ги и оставяме 2 часа да се отцедят. След това ги изпържваме в гореща мазнина. Оставяме патладжаните да се отцедят и да изстинат. Нареждаме ги плътно в буркани, като помежду им слагаме скилидки чесън, ситно нарязан магданоз, щипка сол, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и бахар. Най-отгоре наливаме малко олио. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.

Продукти: 3 кг патладжани, 200 г чесън, 2 връзки магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. бахар, 2-3 дафинови листа, 2-3 с.л. сол, 300 мл олио.

Туршия от пържени патладжани
17212
 

Последни материали
Виж
ОИСР успешно приключи прегледа на политиките в българското земеделие
Очертаващият се недостиг от новата реколта в Украйна подкрепя цените
Германия разшири с над 2 на сто засетите площи с есенна рапица
Промени в последния момент
Отпада изискването да се заявяват правни основания за поливни площи
В агенцията за градушки те са 22%
482-ма пенсионери работят в администрациите към МЗХ
Растенията сигнализират за проблеми, но трябва да разпознаваме знаците
Консултативен съвет
Призовават пчеларите да прилагат естествено пашуване
Свързани материали
Виж
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Консерва патладжани по балкански
За зимата
Мариновани пържени пиперки и патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини