Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.09.2019 г.

Туршия от пържени патладжани

Туршия от пържени патладжани

Измитите патладжани обелваме и режем на филии с дебелина 1 см. Посоляваме ги и оставяме 2 часа да се отцедят. След това ги изпържваме в гореща мазнина. Оставяме патладжаните да се отцедят и да изстинат. Нареждаме ги плътно в буркани, като помежду им слагаме скилидки чесън, ситно нарязан магданоз, щипка сол, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и бахар. Най-отгоре наливаме малко олио. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.

Продукти: 3 кг патладжани, 200 г чесън, 2 връзки магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. бахар, 2-3 дафинови листа, 2-3 с.л. сол, 300 мл олио.

Туршия от пържени патладжани
6993

Последни материали
Виж
Пожълтяване на семеделите и долните листа на разсада
В търсене на информация за разпределянето на медицинските маски
Неизвестни лица превзеха сградата на украинския държавен резерв
Пред риска селскостопанската продукция да си изгние на полето
Германия облекчава правилата за пътуване заради сезонните работници от чужбина
Борбата с пандемията налага свиване на производството
И мексиканската бира Corona падна жертва на вируса
Приключи оценката на 25 проекта по подмярка 8,3
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен
ЕК ще освободи държавите-членки от съфинансиране на европодпомагането
Свързани материали
Виж
Да си отгледаме средноранен патладжан
Беломорска мусака
За зимата
Запържена туршия
Трябва ли да се премахват листата на патладжана – за и против
Чорба от патладжани
Патладжани бюрек
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам