Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.06.2018 г.

Пикантна кайма с ориз

Хапва се горещо
Пикантна кайма с ориз

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекнат, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Подправяме с куркума, чили, черен пипер и сол, наливаме бульона и варим, докато оризът омекне. Отделно запържваме каймата и я прибавяме към ориза. Прибавяме също така маслините и нарязаните чушки, зелен лук и магданоз. Готвим още 3-4 мин и поднасяме ястието горещо.

Продукти: 400 г кайма, 200 г ориз, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 2 ч.ч. телешки бульон, 1 връзка зелен лук, 1 червена чушка, 1 люто чушле, 6-7 зелени маслини (без костилки), 2 с.л. зехтин, 1 щипка куркума, 1 щипка чили, магданоз, черен пипер, сол.

Пикантна кайма с ориз
14097

Последни материали
Виж
Фермерите са наясно какво рискуват заради максималното използване на влагата в почвата
В южна Украйна започна сеитбата на ранните култури
Близо две трети от потенциално опасното месо е изнесено в неуточнено направление
Световният лидер в износа на пилешко изтегля стотици тонове заради салмонела
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 12-15 февруари 2019 г.
Хлебната пшеница на борсата поскъпна с до 40 лева на тон
Турските фермери печелят яко от „Венецуелската афера”
Наглост, граничеща с престъпление
Бракониери от Разложко с нагли заплахи над горските
Предстоящо
Глобален лидер в търговията с био продукция идва в България на форума InteliFresh 2019
Свързани материали
Виж
Кремсупа с топчета
Месни топки в кисело мляко
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Крокети с плънка от кайма
Руло по тетевенски
Леблебия с кайма и кисело мляко по турски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам