Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекнат, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Подправяме с куркума, чили, черен пипер и сол, наливаме бульона и варим, докато оризът омекне. Отделно запържваме каймата и я прибавяме към ориза. Прибавяме също така маслините и нарязаните чушки, зелен лук и магданоз. Готвим още 3-4 мин и поднасяме ястието горещо.
Продукти: 400 г кайма, 200 г ориз, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 2 ч.ч. телешки бульон, 1 връзка зелен лук, 1 червена чушка, 1 люто чушле, 6-7 зелени маслини (без костилки), 2 с.л. зехтин, 1 щипка куркума, 1 щипка чили, магданоз, черен пипер, сол.