Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.05.2018 г.

Мляно телешко с яйце

Мляно телешко с яйце

Задушаваме лука и чесъна в маслото, като накрая засилваме температурата и ги запържваме. Прибавяме каймата и когато си смени цвета, добавяме подправките, брашното, млякото и оставяме сместа да къкри около 20 мин. Накрая подправяме с лимона или оцета. Отделно чукваме яйцата от ниско в съд с кипяща вода и ги варим, докато побелее белтъкът. Сервираме месото, заедно със соса върху филия хляб и отгоре поставяме по 1 яйце.

Продукти: 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 65 г краве масло, 250 г телешка кайма, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер, 1 щипка канела, индийско орехче, 1 ч.л. мащерка, 1 ч.л. брашно, 150 мл мляко, лимонов сок или оцет, 4 яйца, 4 филии хляб.

Мляно телешко с яйце
8585

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Предприето е умъртвяване и унищожаване на всички птици
Откриха птичи грип в с. Трилистник, област Пловдив
Ловът на диви свине се открива на 29 септември
По 70 лв. на животно ще получат собствениците за превантивно заклани домашни свине в 20-километровите зони около индустриалните ферми
Съвети от здравното министерство
Как фермерите могат да се предпазят от бруцелоза
Решения на Министерския съвет
Забрана за приватизацията на „Сортови семена – Елит“ ЕАД
Годишнини
Обединените земеделци ще отбележат 71 години от убийството на Никола Петков
Свързани материали
Виж
Аржентински соленки с кайма и яйца
Спаначена супа с кайма
Чилийски шницели
Хапва се горещо
Пикантна кайма с ориз
Мексикански огретен
Тутманик с кайма
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам