Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.05.2018 г.

Мляно телешко с яйце

Мляно телешко с яйце

Задушаваме лука и чесъна в маслото, като накрая засилваме температурата и ги запържваме. Прибавяме каймата и когато си смени цвета, добавяме подправките, брашното, млякото и оставяме сместа да къкри около 20 мин. Накрая подправяме с лимона или оцета. Отделно чукваме яйцата от ниско в съд с кипяща вода и ги варим, докато побелее белтъкът. Сервираме месото, заедно със соса върху филия хляб и отгоре поставяме по 1 яйце.

Продукти: 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 65 г краве масло, 250 г телешка кайма, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер, 1 щипка канела, индийско орехче, 1 ч.л. мащерка, 1 ч.л. брашно, 150 мл мляко, лимонов сок или оцет, 4 яйца, 4 филии хляб.

Мляно телешко с яйце
13874

Последни материали
Виж
При командировки ставали 40 на сто от катастрофите в Европейския съюз
Засилват инструкциите за шофьорите на служебни автомобили
Първите регистрации за посевни полета са от днес
БАТА АГРО 2020 г. ще се проведе от 11 до 15 май край Стара Загора
Предстоящо
За първи път на животновъдното изложение в Сливен ще има състезание за най-умел месар
Редица градове в Северна Европа са изправени пред риск от недостиг на вода
Според еколози лошото управление на водите причинява засушавания в Европа
Предстоящо
Обучават рибарските сдружения как да кандидатстват за европари
Да се хванеш за главата
Само трима директори посрещнали за „добре дошъл“ новия шеф на фонд „Земеделие“
Свързани материали
Виж
Деликатес с кайма
Сарми с лапад и кайма
Пълнени тиквички
Вкусно
Топчета в кисело мляко
Владишки кюфтета
Кремсупа с топчета
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам