Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.05.2018 г.

Мляно телешко с яйце

Мляно телешко с яйце

Задушаваме лука и чесъна в маслото, като накрая засилваме температурата и ги запържваме. Прибавяме каймата и когато си смени цвета, добавяме подправките, брашното, млякото и оставяме сместа да къкри около 20 мин. Накрая подправяме с лимона или оцета. Отделно чукваме яйцата от ниско в съд с кипяща вода и ги варим, докато побелее белтъкът. Сервираме месото, заедно със соса върху филия хляб и отгоре поставяме по 1 яйце.

Продукти: 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 65 г краве масло, 250 г телешка кайма, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер, 1 щипка канела, индийско орехче, 1 ч.л. мащерка, 1 ч.л. брашно, 150 мл мляко, лимонов сок или оцет, 4 яйца, 4 филии хляб.

Мляно телешко с яйце
13053

Последни материали
Виж
Огнеборците спасиха стопанска постройка и 190 глави добитък
Пожар задуши 40 домашни животни и изпепели 2000 бали фураж в Берковица
Заради извършения нарушения в народния парк от експерта по оцеляване
Глобяват организаторите на заснемането на филма с Беър Грилс в Рила
Студенти от Аграрния университет ще сключват реални сделки
В Пловдив откриха демонстрационна зона за търговия със селскостопански стоки с Китай
Линия италиански продукти от кактус получи признанието на журито
Родни медовина розе и кози суджук с трюфели спечелиха конкурса за иновации на Фудтех
Уловената над половин тон риба е дарена на социалния патронаж
Извадиха над 2 километра бракониерски мрежи от бургаски язовир
Само за месец котировките са се понижили с 13-15 евро за тон
Цената на пшеницата в ЕС стремително пада
Свързани материали
Виж
Кремсупа с топчета
Месни топки в кисело мляко
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Крокети с плънка от кайма
Руло по тетевенски
Леблебия с кайма и кисело мляко по турски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам