Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.04.2018 г.

Кюфтета от кайма и зрял фасул

Вкусно
Кюфтета от кайма и зрял фасул

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го претриваме през цедка, като отстраняваме люспите. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Прибавяме бобеното пюре, каймата, ситно нарязания лук, разбитите яйца, накиснатия и отцеден хляб. Подправяме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме сместа и оформяме от нея малки кюфтенца. Овалваме ги в галетата и ги изпържваме всгорещената мазнина.

Продукти: 2 ч.ч.зрял фасул, 4-5 картофа, 2 глави лук, 300 г кайма, 2 яйца, 1 филия сух хляб /без кората/,  1 к.ч.галета, 1 к.ч. олио, магданоз, черен пипер, сол.

Кюфтета от кайма и зрял фасул
13829

Последни материали
Виж
Приемът на заявления се отваря от 11 мартДФЗ
ДФЗ заделя над милион и половина за борба с телените червеи по картофите
Приемът на заявления започва на 18 март
Свиха бюджета за застраховане на агропродукция до традиционните милион и половина лева
С решение на Управителния съвет на ДФЗ
Отпускат 30 хиляди лева за унищожени от природни бедствия животни и пчелни семейства
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 19-22 февруари 2019 година
Зърното на борсата задържа цените от миналата седмица
Фонд Земеделие
Проекти от първия прием по 4,1 доживяха одобрение, ако са набрали 33 точки
Преди евроизборите
Помощта за млади фермери по двата стълба на ОСП след 2021 г. ще надхвърли таваните за директните плащания
Свързани материали
Виж
Кремсупа с топчета
Месни топки в кисело мляко
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Крокети с плънка от кайма
Руло по тетевенски
Леблебия с кайма и кисело мляко по турски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам