Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.04.2018 г.

Кюфтета от кайма и зрял фасул

Вкусно
Кюфтета от кайма и зрял фасул

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го претриваме през цедка, като отстраняваме люспите. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Прибавяме бобеното пюре, каймата, ситно нарязания лук, разбитите яйца, накиснатия и отцеден хляб. Подправяме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме сместа и оформяме от нея малки кюфтенца. Овалваме ги в галетата и ги изпържваме всгорещената мазнина.

Продукти: 2 ч.ч.зрял фасул, 4-5 картофа, 2 глави лук, 300 г кайма, 2 яйца, 1 филия сух хляб /без кората/,  1 к.ч.галета, 1 к.ч. олио, магданоз, черен пипер, сол.

Кюфтета от кайма и зрял фасул
15399

Последни материали
Виж
Общото тегло на малките рибки е 1200 килограма
Зарибиха язовир Доспат с шаран и бял амур
На семинар в Ямбол на 20 ноември
Учени ще представят добри практики в пчелина през есента
Въпреки оставащите с до 300 литра на кнадратен метър валежи под нормата
Младите пшеници в Добруджа се развиват добре
МЗХГ насърчава съхраняването на традиционните за България видове риба
Над 2 милиона лева са инвестирани в Старозагорско по рибарската програма
Щетите само в република Тува се изчисляват на над половин милион евро
Вълчи глутници тормозят руските животновъди
В Пазарджик предстои избор на председател и постоянното присъствие на партията
Обединените земеделци провеждат утре петия си редовен конгрес
Свързани материали
Виж
Пълнен лук по ориенталски
Деликатес с кайма
Сарми с лапад и кайма
Пълнени тиквички
Вкусно
Топчета в кисело мляко
Владишки кюфтета
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам