Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.03.2018 г.

Мусака с праз и печурки

Рецепта за вегетарианци
Мусака с праз и печурки

Нарязваме праза на ситно и го задушаваме с олио и малко вода. Нарязваме гъбите и ги запържваме в тенджера. Добавяме настъргания морков и размитото доматено пюре. Слагаме и каймата, която предварително сме овкусили с подправките. Бъркаме докато се получи хомогенна смес. В тава слагаме половината от месната плънка, отгоре покриваме със задушения праз, а върху него разстиламе останалата част от месото.

Печем мусаката 30 минути на 200°С. След това заливаме с разбитите яйца и с 1 ч.ч. кисело мляко. Поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме във фурната.

Продукти: 500 г кайма, 300 г гъби печурки, 1 морков, 2-3 с.л. доматено пюре, 100 г кашкавал, черен пипер, чубрица, сол, олио.

Мусака с праз и печурки
3738

Последни материали
Виж
Мнение
Еколози сигнализират за сеч в Борисовата градина
Напредък
Над 3 700 български стоки има по рафтовете в Кауфланд
Търговия
Турция ще засили вноса на пшеница въпреки по-високите цени
Интегриран национален план за климат и енергетика
До 2030 г. 32 на сто от енергията трябва да е от възобновяеми източници
Фонд Земеделие
Индикативният график за директните плащания ще бъде готов в края на януари
Намериха закопан бидон с гранати и взрив в Кърджалийско село
Свързани материали
Виж
Ориз с кисело зеле на фурна
Говеждо по селски
Панирани пържоли
Лесно и вкусно
Механджийска капама
Зимни лозови сарми
Пиле в гювече
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам