Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.03.2018 г.

Мусака с праз и печурки

Рецепта за вегетарианци
Мусака с праз и печурки

Нарязваме праза на ситно и го задушаваме с олио и малко вода. Нарязваме гъбите и ги запържваме в тенджера. Добавяме настъргания морков и размитото доматено пюре. Слагаме и каймата, която предварително сме овкусили с подправките. Бъркаме докато се получи хомогенна смес. В тава слагаме половината от месната плънка, отгоре покриваме със задушения праз, а върху него разстиламе останалата част от месото.

Печем мусаката 30 минути на 200°С. След това заливаме с разбитите яйца и с 1 ч.ч. кисело мляко. Поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме във фурната.

Продукти: 500 г кайма, 300 г гъби печурки, 1 морков, 2-3 с.л. доматено пюре, 100 г кашкавал, черен пипер, чубрица, сол, олио.

Мусака с праз и печурки
11229
 

Последни материали
Виж
От 12 май започва прием на документи за хуманно отглеждане на прасета за угояване
Форум
Международна конференция за бъдещето на горите се провежда в София
Днес е обнародвано решението
Депутат от „Величие“ става зам.-шеф на Комисията по земеделие
Американския министър на земеделието с агресивна програма за пътувания, за увеличаване на пазарите в света
Шницели с гъби
Правителството разпореди „Агроводинвест“ да се влее в „Напоителни системи“
Свързани материали
Виж
Шницели с гъби
Джолан по македонски
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Свински шницели паприка
Пушена скумрия с кисело мляко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини