Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2018 г.

Агнешка мусака

Рецепта
Агнешка мусака

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани домати. В намаслена тавичка нареждаме последователно ред патладжани, ред кайма и лукчетата, като посоляваме всеки ред. Подправяме с черен пипер, прибавяме дафиновия лист и заливаме с доматите, разредени с вода. Захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Накрая заливаме с яйцето, разбито с млякото, и допичаме в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти за 4 порции: 500 г агнешка кайма, 10-12 малки лукчета, 4 патладжана, 500 г домати, 1 ½ к.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 дафинов лист, 1 ½ ч.ч. вода, магданоз, сол.

Агнешка мусака
6951
 

Последни материали
Виж
След споразумение между производителите и министерството на развитието
В Гърция свалиха цените на някои стоки за Великден
БАБХ поддържа публичен регистър на търговците с храни от разстояние
Купувайте козунаци по интернет само от регистрирани търговци
С акцент върху необходимите мерки за устойчиво развитие
Одобриха резултатите от неофициалното заседание на Съвета на ЕС за сектор рибарство
С приветствия за предложенията на ЕК и обсъждане на състоянието на пазарите
Одобриха резултатите от заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
На 22 април трябваше да се изплати украинската помощ за ограсъла
Меглена Плугчиева: Под въпрос са много плащания за фермерите
През първото тримесечие на годишна база
Приходите от износа на плодове и ядки от Украйна скочиха с близо 50 на сто
Свързани материали
Виж
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Само за мъже
Мусака със зрял боб
Корейска мусака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини