Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2018 г.

Агнешка мусака

Рецепта
Агнешка мусака

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани домати. В намаслена тавичка нареждаме последователно ред патладжани, ред кайма и лукчетата, като посоляваме всеки ред. Подправяме с черен пипер, прибавяме дафиновия лист и заливаме с доматите, разредени с вода. Захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Накрая заливаме с яйцето, разбито с млякото, и допичаме в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти за 4 порции: 500 г агнешка кайма, 10-12 малки лукчета, 4 патладжана, 500 г домати, 1 ½ к.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 дафинов лист, 1 ½ ч.ч. вода, магданоз, сол.

Агнешка мусака
2297

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
БАБХ
При акция на полицията в Мездра са хванати и унищожени 50 свине, транспортирани без документи
Спират евтаназията на животните
Румен Порожанов: Ще се вземе втора проба от стадото в град Болярово
Контрастановище
Животновъди срещу животновъди: Караколев се възползва от мъката на фермерите в Странджанско
България отвън
Еврокомисарят Андрюкайтис с положителен отзив за мерките на българските ветеринари
От 18 юли в БАБХ заседава Национален кризисен щаб
Компенсации
Агенцията по храните преведе още 61 хил. лева обезщетения в Ямболско
Свързани материали
Виж
Вкусно
Корейска мусака
Рецепта за вегетарианци
Мусака с праз и печурки
Мусака със сирене
Ориенталска мусака
Мусака от риба и картофено пюре
Мусака с кайма и патладжан
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам