Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2018 г.

Агнешка мусака

Рецепта
Агнешка мусака

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани домати. В намаслена тавичка нареждаме последователно ред патладжани, ред кайма и лукчетата, като посоляваме всеки ред. Подправяме с черен пипер, прибавяме дафиновия лист и заливаме с доматите, разредени с вода. Захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Накрая заливаме с яйцето, разбито с млякото, и допичаме в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти за 4 порции: 500 г агнешка кайма, 10-12 малки лукчета, 4 патладжана, 500 г домати, 1 ½ к.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 дафинов лист, 1 ½ ч.ч. вода, магданоз, сол.

Агнешка мусака
1810

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Покачване при цените на олиото на седмична база
По области, цените на едро на захарта се движат от 0,92 - до 1,50 лв./кг
Леко понижение при цените на захарта в страната
Обмисля се 75 процента подкрепата за младите фермери по Втори стълб
Царевицата се оферира на 285.00-290.00 лв/т
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Проект на Института за агростратегии и иновации
Боянова призова фермерите да се присъединят към първия дигитален хъб в земеделието
Статистика
ЕС отчита 1,7 милиарда лева положителен търговски баланс през февруари
Свързани материали
Виж
Рецепта за вегетарианци
Мусака с праз и печурки
Мусака със сирене
Ориенталска мусака
Мусака от риба и картофено пюре
Мусака с кайма и патладжан
Мусака от кисело зеле
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Професионална техника | Градинска техника | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам