Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2018 г.

Агнешка мусака

Рецепта
Агнешка мусака

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани домати. В намаслена тавичка нареждаме последователно ред патладжани, ред кайма и лукчетата, като посоляваме всеки ред. Подправяме с черен пипер, прибавяме дафиновия лист и заливаме с доматите, разредени с вода. Захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Накрая заливаме с яйцето, разбито с млякото, и допичаме в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти за 4 порции: 500 г агнешка кайма, 10-12 малки лукчета, 4 патладжана, 500 г домати, 1 ½ к.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 дафинов лист, 1 ½ ч.ч. вода, магданоз, сол.

515
Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
За улеснение на домакинствата
Обособиха 8 централни склада за дърва в Югозападна България
Обзор на Софийска стокова борса АД за 17-19 януари 2018 година
Цените на зърното на борсата замряха
Полезни съвети
Подготвяме семената на патладжаните за разсад
InteliFresh
В Стара Загора се проведе първият по рода си форум за реализация на пресни плодове и зеленчуци
Кметът на Берлин призова съгражданите си и гостите на германската столица да опитат изключително вкусните и полезни български храни
Откриха българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин
По примера на местните зърнопроизводители от преди 15 години
Кооперативи в Латвия се обединяват срещу ниските изкупни цени на млякото
Свързани материали
Виж
Мусака със сирене
Ориенталска мусака
Мусака от риба и картофено пюре
Мусака с кайма и патладжан
Мусака от кисело зеле
Мусака с домашно пиле
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам