Слагаме каймата в голяма купа, прибавяме предварително накиснатите в млякото фили хляб, ситно нарязания лук, нарязаната на малки кубчета сланина, нарязаните на кубчета кисели краставички и разбитите яйца. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Омесваме добре сместа, разделяме я на две части и с намаслени ръце оформяме от тях дълги кюфтета. Заливаме кюфтетата с мазнината и печем на силна фурна, като от време на време ги поливаме с вино. Когато изпечените кюфтета изстинат на пълно, нарязваме ги на филийки и сервираме.
Продукти: 1,5 кг кайма, 2 филии бял хляб, 1 глава лук, 250 г пушена сланина, 2 с.л. олио, 1 ч.ч. бяло вино, 1 ч.ч. прясно мляко, 2-3 малки кисели краставички, 5-6 яйца, 1 дафинов лист, черен пипер, сол.