Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
31.10.2024 г.

Парена туршия

Парена туршия

Измиваме чушките, подрязваме им само дръжките и с игла ги избождаме около семенника на 3-4 места. С къдрав нож нарязваме морковите на по-дебели филийки, карфиола накъсваме на розички, чесъна разделяме на скилидки, а обелената глава целина режем на пръчици. Смесваме водата и солта, възвираме, прибавяме останалите съставки за маринатата, както и подправките и отново възвираме. Пускаме чушките в кипящата марината, варим само 1 мин, вадим ги и ги оставяме да изстинат. На дъното на буркани редим клонки и листа вишна, ред пиперки, заливаме с марината, ред карфиол, моркови и целина, пак марината и така до изчерпване на продуктите. Последният ред трябва да е от чушки. Притискаме пак с венче от вишневи клонки и ако е нужно, доливаме марината. Затваряме с целофан и капачка и прибираме на хладно място. Ако в саламурата се появят мехурчета, започваме да претакаме туршията. 

Продукти: 6 кг червена “Капия”, 2 глави карфиол, 2 кг моркови, 1 глава целина с листата, 2 по-едри глави чесън, дафинов лист, черен пипер, бахар на зърна, 3 л вода, 3 л оцет, 500 мл олио, 400 г захар, сол на вкус, лозови или вишневи листа с клонките

Парена туршия
119974
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Парена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини