Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
31.10.2024 г.

Парена туршия

Парена туршия

Измиваме чушките, подрязваме им само дръжките и с игла ги избождаме около семенника на 3-4 места. С къдрав нож нарязваме морковите на по-дебели филийки, карфиола накъсваме на розички, чесъна разделяме на скилидки, а обелената глава целина режем на пръчици. Смесваме водата и солта, възвираме, прибавяме останалите съставки за маринатата, както и подправките и отново възвираме. Пускаме чушките в кипящата марината, варим само 1 мин, вадим ги и ги оставяме да изстинат. На дъното на буркани редим клонки и листа вишна, ред пиперки, заливаме с марината, ред карфиол, моркови и целина, пак марината и така до изчерпване на продуктите. Последният ред трябва да е от чушки. Притискаме пак с венче от вишневи клонки и ако е нужно, доливаме марината. Затваряме с целофан и капачка и прибираме на хладно място. Ако в саламурата се появят мехурчета, започваме да претакаме туршията. 

Продукти: 6 кг червена “Капия”, 2 глави карфиол, 2 кг моркови, 1 глава целина с листата, 2 по-едри глави чесън, дафинов лист, черен пипер, бахар на зърна, 3 л вода, 3 л оцет, 500 мл олио, 400 г захар, сол на вкус, лозови или вишневи листа с клонките

Парена туршия
119425
 

Последни материали
Виж
„Софийска вода“
Еврокомисарят по климата Вопке Хукстра ще посети пречиствателната станция на София
Местните протестират
Фотоволтаичен парк върху 12 хил. дка ще остави без пасища животновъди в Средец
Секторът на дребен рогат добитък се срива
Българското месо от овце и кози е по-малко от това, което внасяме
През октомври 2025 г.
МС одобри споразумение за конференцията за винен туризъм в Пловдив
Боб чорба с киселец
Предложението е на една от браншовите организации
Фермери благодарят на администрацията за корекциите във влажните зони
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Парена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини