Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.11.2024 г.

Мариновани лукчета

Мариновани лукчета

Обелваме лукчетата и ги бланшираме няколко минути в подсолена вряща вода. На дъното на всеки буркан слагаме по 1 дафинов лист, десетина зърна черен пипер и 1-2 зрънца карамфил. Отгоре нареждаме лукчетата. Кипваме марината от посочените продукти и гореща я изливаме върху лукчетата. Затваряме и стерилизираме 10 мин. 

Продукти: дребни лукчета (арпаджик), дафинови листа, черен пипер, зрънца карамфил; за маринатата: на 1 л вода – 50 г сол, 50 г захар, 200 мл оцет

Мариновани лукчета
637
 

Последни материали
Виж
Цената расте спрямо предишния търг, но остава под договорената в Египет
Йордания пак закупи само половината от планираната хлебна пшеница
Българската пшеница отново е сред победителите в египетски търг
НИМХ
След 2023 г. и този октомври е сред най-сухите месеци от началото на века
Обяснителен режим
От „Напоителни системи“ оспорват твърдения на екоминистерството за подаваната вода
Родните овощари в Румъния
Професионален разговор за иновациите на изложение по овощарство в Букурещ
Мариновани лукчета
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Предзимен посев и засаждане – да или не?
Гъбни болести застрашават лука и чесъна след прибиране на реколтата
Изложение в Луковит
Тахов: Фермерите имат сигурност със защитеното наименование за произход на сиренето
Предстоящо
Пето издание на Националния събор „Млечният път на България през вековете“
Подхранването на предзимния лук е много важно за успеха
Бърза стерилизирана туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини