Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.10.2024 г.

Маринован карфиол

Маринован карфиол

Накъсваме карфиола на розички, а целината режем на дребно. Поръсваме сместа със сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделеният сок отцеждаме и смесваме с водата, оцета, олиото, подправките и меда. Кипваме  за 10 мин и с врящата марината заливаме карфиолът и целината. След 5-6 часа прехвърляме сместа в подходящ съд и притискаме с кръстачка и речен камък. Оставяме туршията да зрее на хладно място, като през 1-2 дни я претакаме. 

Продукти: 10 кг карфиол, 700 г глави целина с листата, 280 г сол; за маринатата - 2 л оцет, 700 м вода, 350 мл олио, 150 г мед, 280 г сол, черен пипер, бахар, 4 дафинови листа

Маринован карфиол
43200
 

Последни материали
Виж
Бивш председател на Областния кооперативен съюз в Силистра
Кирил Боянов: Поземленият данък ще спре надцакването с рентите
МЗХ:
Запазват се договореностите в браншовия колективен трудов договор за работещите в горските стопанства за 2025-2026 г.
Работна среща с представители на сектор „Биологично земеделие“ и заместник-министърът Лозана Василева
Фермерите задържат продажбите за още по-високи цени за слабата реколта
Преработката на слънчоглед в Украйна се сви през декември
През 2024 година
Приходите от износа на селскостопански продукти от Турция счупиха рекорда
Криминална хроника
Разследват кражба на телета в Долни Цибър
Свързани материали
Виж
Карфиолът Istem е част от иновативните, свежи и лесни за отглеждане сортове на компанията
Синджента с номинация за иновативност от Fruit Logistica Innovation Award 2022
И защо трябва да сменяме мястото за засаждане
Азбука кой зеленчук след кой да садим
Как иновациите в зеленчукопроизводството помагат в борбата с разхищението на храна
Карфиолът за туршията се сади сега
Съвети към градинаря
За различните видове зеле – различно подхранване
Време е да се захванем с късния карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини