Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.10.2024 г.

Маринован карфиол

Маринован карфиол

Накъсваме карфиола на розички, а целината режем на дребно. Поръсваме сместа със сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделеният сок отцеждаме и смесваме с водата, оцета, олиото, подправките и меда. Кипваме  за 10 мин и с врящата марината заливаме карфиолът и целината. След 5-6 часа прехвърляме сместа в подходящ съд и притискаме с кръстачка и речен камък. Оставяме туршията да зрее на хладно място, като през 1-2 дни я претакаме. 

Продукти: 10 кг карфиол, 700 г глави целина с листата, 280 г сол; за маринатата - 2 л оцет, 700 м вода, 350 мл олио, 150 г мед, 280 г сол, черен пипер, бахар, 4 дафинови листа

Маринован карфиол
44051
 

Последни материали
Виж
Секторът на дребен рогат добитък се срива
Българското месо от овце и кози е по-малко от това, което внасяме
През октомври 2025 г.
МС одобри споразумение за конференцията за винен туризъм в Пловдив
Боб чорба с киселец
Предложението е на една от браншовите организации
Фермери благодарят на администрацията за корекциите във влажните зони
Какви цветя да засадим до краставиците за по-добра реколта
Аграрен университет – Пловдив
Запишете се на безплатен курс за летни резитби!
Свързани материали
Виж
Карфиолът Istem е част от иновативните, свежи и лесни за отглеждане сортове на компанията
Синджента с номинация за иновативност от Fruit Logistica Innovation Award 2022
И защо трябва да сменяме мястото за засаждане
Азбука кой зеленчук след кой да садим
Как иновациите в зеленчукопроизводството помагат в борбата с разхищението на храна
Карфиолът за туршията се сади сега
Съвети към градинаря
За различните видове зеле – различно подхранване
Време е да се захванем с късния карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини