Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.11.2024 г.

Печени люти чушки

Печени люти чушки

Изпичаме чушлетата от всички страни, слагаме ги в стъклен съд и докато са още топли поръсваме с наситнен копър и магданоз, захарта, солта и ситно нарязания чесън. Поливаме с олиото и оцета, така че течността да покрие чушките и ги оставяме 1 нощ на хладно. На другия ден ги нареждаме плътно в буркани, а отгоре ги покриваме плътно със стръкчета магданоз. Затвяряме бурканите с капачки. Не стерилизираме.

Забележка: Мераклийте могат да обелят чушлетата след изпичането!

Продукти: 1 кг зелени чушлета, 500 мл оцет, 500 мл олио, 3 с.л. захар, 2 с.л. сол, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 2-3 глави чесън.

Печени люти чушки
19843
 

Последни материали
Виж
Фондът на фондовете
От 22 януари до 5 февруари ще има консултации за бизнеса за води, отпадъци и дигитализация
Бивш председател на Областния кооперативен съюз в Силистра
Кирил Боянов: Поземленият данък ще спре надцакването с рентите
МЗХ:
Запазват се договореностите в браншовия колективен трудов договор за работещите в горските стопанства за 2025-2026 г.
Работна среща с представители на сектор „Биологично земеделие“ и заместник-министърът Лозана Василева
Фермерите задържат продажбите за още по-високи цени за слабата реколта
Преработката на слънчоглед в Украйна се сви през декември
През 2024 година
Приходите от износа на селскостопански продукти от Турция счупиха рекорда
Свързани материали
Виж
Пълнени чушки с боб и орехи
Парена туршия
Туршия от зрели краставици и червени чушки
Маринована капия
Люта саламурена туршия
Възможно е да ускорим узряването на пипера и да го съхраним по-дълго
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини