Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.11.2024 г.

Печени люти чушки

Печени люти чушки

Изпичаме чушлетата от всички страни, слагаме ги в стъклен съд и докато са още топли поръсваме с наситнен копър и магданоз, захарта, солта и ситно нарязания чесън. Поливаме с олиото и оцета, така че течността да покрие чушките и ги оставяме 1 нощ на хладно. На другия ден ги нареждаме плътно в буркани, а отгоре ги покриваме плътно със стръкчета магданоз. Затвяряме бурканите с капачки. Не стерилизираме.

Забележка: Мераклийте могат да обелят чушлетата след изпичането!

Продукти: 1 кг зелени чушлета, 500 мл оцет, 500 мл олио, 3 с.л. захар, 2 с.л. сол, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 2-3 глави чесън.

Печени люти чушки
21490
 

Последни материали
Виж
МЗХ определи авансово обезщетение от 200 лв. на животно при огнище на шарка, изплащането ще става в рамките на седмица
ДФЗ предупреждава
Всички срокове, важни да се спазват през 2025 и 2026 г., за да получите субсидиите си
ДФЗ публикува важни срокове за Кампания 2025
Неприятели
Нощенките оставят дълбоки следи в доматите
Решения на Министерския съвет
Приети са новите такси за изваждане на пасищата от постоянно затревените площи
Решения на Министерския съвет
Неочаквано МС отложи учредяването на държавното дружество „Магазини за хората“
Свързани материали
Виж
Грижи през лятото
Поява на пукнатини по чушките – причини и решение
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Парена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини