Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.11.2024 г.

Печени люти чушки

Печени люти чушки

Изпичаме чушлетата от всички страни, слагаме ги в стъклен съд и докато са още топли поръсваме с наситнен копър и магданоз, захарта, солта и ситно нарязания чесън. Поливаме с олиото и оцета, така че течността да покрие чушките и ги оставяме 1 нощ на хладно. На другия ден ги нареждаме плътно в буркани, а отгоре ги покриваме плътно със стръкчета магданоз. Затвяряме бурканите с капачки. Не стерилизираме.

Забележка: Мераклийте могат да обелят чушлетата след изпичането!

Продукти: 1 кг зелени чушлета, 500 мл оцет, 500 мл олио, 3 с.л. захар, 2 с.л. сол, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 2-3 глави чесън.

Печени люти чушки
21276
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Парена туршия
Туршия от зрели краставици и червени чушки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини