Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.11.2024 г.

Печени люти чушки

Печени люти чушки

Изпичаме чушлетата от всички страни, слагаме ги в стъклен съд и докато са още топли поръсваме с наситнен копър и магданоз, захарта, солта и ситно нарязания чесън. Поливаме с олиото и оцета, така че течността да покрие чушките и ги оставяме 1 нощ на хладно. На другия ден ги нареждаме плътно в буркани, а отгоре ги покриваме плътно със стръкчета магданоз. Затвяряме бурканите с капачки. Не стерилизираме.

Забележка: Мераклийте могат да обелят чушлетата след изпичането!

Продукти: 1 кг зелени чушлета, 500 мл оцет, 500 мл олио, 3 с.л. захар, 2 с.л. сол, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 2-3 глави чесън.

Печени люти чушки
18830
 

Последни материали
Виж
В стремежа си да догони водачите на пазара Сърбия и Полша
Украйна поставя нови рекорди в износа на замразени малини
Първата по рода си среща за млади фермери в България
Чрез иновации БАСФ планира до 2030 г. дигитализация върху 4 млрд. декара и 30% спад на вредните емисии
Йордания пак отмени търга за внос на хлебна пшеница
Алжир е закупил малка част от планираните количества фуражна царевица
Правителството одобри промени в данъчните закони за 2025 г.
До 2030 г. корпоративният данък при de minimis ще продължи да бъде преотстъпван
Закон за храните
МС одобри промени за уреждане на продажбите на минерални води
Звено за анализи
В Пловдив ще отрият Институт за системни иновации в храните и виното
Свързани материали
Виж
Парена туршия
Туршия от зрели краставици и червени чушки
Маринована капия
Люта саламурена туршия
Възможно е да ускорим узряването на пипера и да го съхраним по-дълго
Често допускани грешки при отглеждане на пипер
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини