Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.11.2024 г.

Печени люти чушки

Печени люти чушки

Изпичаме чушлетата от всички страни, слагаме ги в стъклен съд и докато са още топли поръсваме с наситнен копър и магданоз, захарта, солта и ситно нарязания чесън. Поливаме с олиото и оцета, така че течността да покрие чушките и ги оставяме 1 нощ на хладно. На другия ден ги нареждаме плътно в буркани, а отгоре ги покриваме плътно със стръкчета магданоз. Затвяряме бурканите с капачки. Не стерилизираме.

Забележка: Мераклийте могат да обелят чушлетата след изпичането!

Продукти: 1 кг зелени чушлета, 500 мл оцет, 500 мл олио, 3 с.л. захар, 2 с.л. сол, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 2-3 глави чесън.

Печени люти чушки
839
 

Последни материали
Виж
По интервенцията за хуманно отношение не се представя такъв документ
До 31 декември кандидатите по две интервенции доказват преминато обучение
Това е 28% от целия внос на мед за ЕС
Украйна изнесе 45,8 хил. тона мед за Европейския съюз през 2023 г.
Засаждането на разсада на оптимална дълбочина е основно условие за оцеляване
Център за оценка на риска по хранителната верига
БАБХ икономисва от анализи за качеството на меда
Рейтинг за 2024 г.
Аграрният университет отново води в рейтинга на висшите училища
Печени люти чушки
Свързани материали
Виж
Парена туршия
Туршия от зрели краставици и червени чушки
Маринована капия
Люта саламурена туршия
Възможно е да ускорим узряването на пипера и да го съхраним по-дълго
Често допускани грешки при отглеждане на пипер
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини