Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Печени люти чушки

Синор.БГ / 04.11.2024 г.
Печени люти чушки

Изпичаме чушлетата от всички страни, слагаме ги в стъклен съд и докато са още топли поръсваме с наситнен копър и магданоз, захарта, солта и ситно нарязания чесън. Поливаме с олиото и оцета, така че течността да покрие чушките и ги оставяме 1 нощ на хладно. На другия ден ги нареждаме плътно в буркани, а отгоре ги покриваме плътно със стръкчета магданоз. Затвяряме бурканите с капачки. Не стерилизираме.

Забележка: Мераклийте могат да обелят чушлетата след изпичането!

Продукти: 1 кг зелени чушлета, 500 мл оцет, 500 мл олио, 3 с.л. захар, 2 с.л. сол, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 2-3 глави чесън.

Печени люти чушки
22017
 

Последни материали
Виж
Производителите отричат да спекулират с цените и обвиняват търговците
Хлябът е поскъпнал с над 20 на сто за година най-вече заради върнатото ДДС
Доклад на Синор.БГ
Седмицата: Защо Човекът от високия кабинет отказва среща с НАЗ?
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Без издадено разрешително за лов и извън района на ловната му дружина
Задържаха заподозрян в бракониерство в землището на врачанско село
Бобена чорба с пушени свински ребра
Оферти се приемат до 30 октомври за доставка между 10 ноември и 10 декември
Турция обяви търг за покупката на 250 000 тона фуражен ечемик
Свързани материали
Виж
Как да ускорим узряването на пипера?
Грижи през лятото
Поява на пукнатини по чушките – причини и решение
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини