Начало » Хоби земеделие » Цветарство
29.03.2017 г.

Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017“ в Пловдив

Ягодите може да се отглеждат не само на земята, но и във въздуха, ако се засадят във висящи саксии. Това е една от изненадите на  изложението „Цветна пролет 2017“, коeто бе открито от служебния министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков  на 29 март в Международен панаир Пловдив. Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари  е най-предпочитаният форум от професионалистите и любителите в сферата на градинарството и озеленяването.

Освен висящите ягодови градини, които може да се направят и на терасата у дома, има и други ексцентрични предложения, като овощни дръвчета за украса. Такива са японската плачеща вишна и декоративната червенолистна праскова. Бодливо грозде и къпини без шипчета са другите новости на изложбата.

„Цветна пролет 2017“ ще предостави на посетителите по-голям избор,  тъй като изложителите са с 37% повече в сравнение с миналата година, а ангажираните експозиционни площи – с 80%. За първи път участват разсадници от Гърция, демонстриращи  средиземноморски растения.

41 фирми предлагат традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти и дръвчета, разсади, семена, торове, препарати, инструменти, керамични съдове и аксесоари. Силно представено е и овощарството с традиционни и нови видове плодни дръвчета.

Тази година присъстват повече елементи за декорация, включително градинска керамика. Произведения на приложното изкуство демонстрират  майстори от Регионалната занаятчийска камара в Пловдив. Така изложението представя цялостни решения  – от цветята и озеленяването до дизайна на дома, офиса и вилата.

Посетителите ще видят и експозиция от великденски яйца, за чиято украса са използвани над 20 техники. Инициативата е на Сдружението на чехи, словаци и приятели, което по този начин напомня за обичаите, свързани с големия християнски празник Възкресение Христово.

„Цветна пролет“ продължава до 2 април и е част от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата. Те включват още: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“ и Изложба на общините (от 29 март), Европейски панаир  на предприятия и кооперации от социалната икономика (от 30 март), Италиански фестивал на красотата и прическата  (от 31 март),  международни киноложки  изложби (от 1 април).

Те може да бъдат разгледани от 9.00 до 18.00 ч., в неделя – до 14 часа. Билетът за всички прояви струва 3 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 2 лева.

 

 

Панаир-Цветна пролет-2       Богатият избор на декоративни растения прави изложбата „Цветна пролет“  предпочитана от професионалисти и любители градинари.

Висящи ягодови градини на „Цветна пролет 2017“ в Пловдив
10013
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Идеи за украса на дома и градината на „Цветна пролет 2018“ в Пловдив
В цветната градина през февруари се случват чудеса
Зимни цветни лехи
Какво ни остава да направим през септември
Цветната градина в края на лятото
Цветни лехи в градината... по немски
Розовите храсти трябва да се освободят от купчинките пръст
За пролетните мероприятия в цветната градина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини