Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.10.2016 г.

Гювеч с ориз и лукчета

Обелваме лукчетата, разцепваме ги до половината на кръст и ги варим до омекване във вода, към която сме прибавили оцета и малко сол. Отделно нарязваме на ситно лука и чесъна. Посоляваме и запържваме в 1 к.ч. олио. Прибавяме ориза и също го позапържваме. Наливаме 2 1/2ч.ч. гореща вода, в която сме размили доматеното пюре, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме сместа да ври, докато се посвари оризът. Тогава изсипваме в намаслена тавичка, нареждаме отгоре лукчетата, така че да потънат наполовина и заливаме с останалото олио. Печем гювеча в умерено силна фурна.

Продукти: 30 малки лукчета, 2-3 с.л. оцет, 2 глави лук, 1 глава чесън, 1 с.л. доматено пюре, 1 1/2 к.ч. олио,  1 ч.ч. ориз, магданоз, черен пипер, сол.

Гювеч с ориз и лукчета
6090
 

Последни материали
Виж
Съвет на ЕС по земеделие: България и 14 държави-членки поискаха по-висок таван на de minimis
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Статистика
Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението на България
Важно!
ЕК с препоръки към България в областта на енергетиката и климата
Поляците отблокираха границата с Украйна
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини